torsdag 8 september 2011

2011-09-08

Ta hand om mig själv
Ibland går det inte riktigt enligt planerna. Igår blev ännu en sådan dag när jag med dundrande huvudvärk och så trött att jag nästan såg dubbelt inte hade något annat val än att ställa in träningen och åka hem i stället. Väldigt tråkigt eftersom jag verkligen hade ställt mig in på att träna och dessutom saknar den energikick och glädje det ger mig, men vissa dagar går det helt enkelt inte att välja.

Jag har i alla fall läst på en hel massa om gravidträning, och det verkar faktiskt som att body pump är möjligt att fortsätta med om än med modifieringar. Jag ska dra ner på vikterna framför allt i övningar som belastar ben och höfter samt lyft över huvudet, och jag ska inte göra utfall och frivändningar utan välja benböj och till exempel marklyft i stället. Det blir bra träning ändå och jag tänker att jag får fortsätta pröva mig fram och se vad som känns bra. Jag har skrivit ner en lång lista med övningar som jag kan göra antingen på gymet eller hemma, med gummiband eller hantlar eller bara med kroppsvikten. Så nog finns det alternativ och det känns skönt att jag kan fortsätta hålla igång på en bra nivå om jag bara slipper huvudvärken.

Faktiskt skyller jag huvudvärk och trötthet på vår katastrofalt dåliga arbetsmiljö. Ventilationen är obefintlig, syrenivån är noll, och ljudnivån är stundtals lika hög som om jag hade suttit på tunnelbanan. Att fokusera på jobbet är bara att glömma, det är tusen gånger mer effektivt och rofyllt att jobba hemifrån som jag gör idag. Jag är glad att vi har den möjligheten, men det är skandal att det fortsätter som det gör på kontoret utan att något görs för att förbättra situationen. Vi kan klaga hur mycket vi vill men om inget händer så ger man till slut upp.

Igår gjorde jag lite ärenden på lunchen och gick bland annat förbi Oasis för lite spaning. Det här brukar vara en av mina favoritbutiker, även om min shoppinginspiration verkligen har varit obefintlig de senaste månaderna. Men igår såg jag ett par plagg som jag gillade: en snygg enkel top - perfekt till både kjol eller svarta byxor, tänker jag, och även en randig klänning helt i min smak. Nu är det ju kanske inte läge för mig att köpa vanliga kläder egentligen, snarare bör jag väl snart satsa på mammakläder - hu! - men å andra sidan har jag inte direkt planerat att vara gravid för alltid. Titta och fundera skadar ju aldrig!

Idag har U åkt iväg på tjänsteresa och är borta över natten. Jag ska ta väl hand om mig själv när han är borta: promenera, styrketräna, äta bra, gå och lägga mig tidigt och försöka sova ordentligt. Kanske ska jag passa på att åka och handla mat också och då ska jag komplettera med bra saker som jag behöver nu extra mycket nu, mat med massor av järn och protein och nyttigheter av alla de slag, sånt som jag gillar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida