tisdag 30 augusti 2011

2011-08-30

Höstplanering
Nyss var det semester och lugnt och skönt men nu känns det som att hösten är här och med den kommer ett allt mer fullspäckat schema. Det känns som att vi alltid har mycket att göra av någon anledning, alltid projekt som ska fixas och saker som ska planeras och genomföras. Det gäller allt ifrån semesterresa i oktober till sänggavel som ska byggas ihop till att fixa bilen som angrips av rost och som vi aldrig hinner prioritera till det ena och det andra och jag vet inte allt. Nu känns det lite som att vi har en deadline också för jag antar att med ett barn kommer det här med att ha tid över och kunna planera som vi vill att vara ett minne blott.

Jag tror att hemligheten är att planera väl och att sätta upp rimliga mål och det är det jag ska göra. I september är min målsättning att sovrummet ska vara klart: nya lampor, sänggavel och gardiner. I september måste vi dessutom få till det här med semesterresan i oktober och bilen, bilen, bilen - det blir mer akut ju längre vi drar ut på det, tyvärr.

U har en hel del funderingar över sin framtid nu också, när det gäller jobbet och vad han vill göra framöver. Idag och så länge jag har känt honom har U haft eget företag, på gott och ont: mycket frihet men också väldigt ojämn belastning och framför allt en väldigt osäker inkomst som har varierat från noll till massor. Nu när föräldraledighet kommer på tapeten och därmed en klart lägre inkomst för oss totalt sett så börjar det bli mer aktuellt för U att söka ett fast jobb, som han också har funderat över. Att få ett normalt jobb med en stadig lön, och förhoppningsvis också lättare möjlighet att vara föräldraledig när det är dags. Vi har börjat prata om det här med hur vår ekonomi förändras när vi får barn och det är inte direkt någon rolig framtidsutsikt på det sättet. Vi ska börja läsa på om hur allt fungerar med föräldrapenning och utefter det göra upp en budget för hushållet för det är något som kommer att behövas framöver. Det är tur att jag knappt tycker det är roligt att gå i affärer längre - det kommer lägligt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida