måndag 8 augusti 2011

2011-08-08

Fjällvandring i Jämtland
Årets första semesterresa bar iväg till Jämtland, för en veckas vandring runt den berömda Jämtlandstriangeln. Det var mitt livs andra fjällvandring, och efter våra dagar med toppenväder och strålande sol i Abisko för tre år sedan var jag nästan säker på att den här gången skulle bli riktig fjällvandring: regn, kallt, massor av mygg, så som alla säger att det är. Men inte! Vi var ute en hel vecka och hade regn en natt, och kanske en halvtimme en av dagarna. Annars var vädret perfekt: blandat sol och moln. Lite väl blåsigt kanske för min smak, men bra ändå eftersom det gjorde att vi inte hade mycket problem med mygg heller.

Hela veckan var precis så skön och avkopplande som jag hade hoppats på - massor av frisk luft, lugn och ro, natur och tystnad. Det jag tyckte var mindre bra med Jämtland var att det är betydligt mer folk som vandrar här. Leden är lättillgänglig och de flesta bär liten packning och går mellan fjällstationerna. Vi valde att gå med tält och vi hade klart mest packning av alla vi mötte på hela veckan, men så ville vi också ha den där riktiga naturupplevelsen när man är ute, sover ute, lagar sin egen mat och helt enkelt lever i naturen till fullo.

Jag är i alla fall jättenöjd med vår vandring, och bäst av allt var att vi verkligen varvade ner båda två. Det går liksom inte att hetsa upp sig över någonting, utan livet handlar enbart om det mest basala: äta, sova, vandra, andas, vara. Inte mer än så och det var precis det vi båda behövde.

Så kom vi hem och möttes av nyheten om terrordådet i Norge. Chock, svårt att förstå och ta in. Så många människor, så meningslöst. Ibland förstår jag inte varför livet är som det är.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida