onsdag 6 juli 2011

2011-07-06

Svensk sommar
Igår åt vi middag ute på balkongen och passade på att brainstorma lite kring våra semesterveckor. Ännu är ingenting spikat och det ger mig lite panik eftersom jag inte på några villkor vill tillbringa mer tid än nödvändigt hemma i lägenheten i stan. Tvärtom, jag vill bort, få miljöombyte, få andas ut.

Vi har tittat lite efter sista minuten-resor till Korsika, som vi varit lite sugna på, men inte hittat något som har lockat riktigt. Allt har liksom känts så förtvivlat charteraktigt, flyg och hotell med bara turister och middagsbuffé som i den värsta skolmatsal. Det känns verkligen inte som vår grej och vi har nästan lagt Korsika på hyllan för den här gången. Det finns ju kvar.

Däremot har vi pratat mer om att semestra i Sverige, vilket också är lite ovanligt för att vara vi, men som ändå kanske passar just i år. Vi var ju i Ecuador i januari vilket var fantastiskt, men det kostar också mycket och även om jag gärna lägger mycket pengar på att resa så får vi inse att en stor resa per år är vad vi har råd med, inte två. BJ berättade i måndags att han har bokat 17 dagars safari i Botswana, en av mina absluta drömmar, och jag är grön av avund förstås, men det är bara att inse att i sommar har vi inte råd med det. Men någon gång....

När det gäller Sverige-planerna har vi pratat om alla möjliga spår: åka upp till Sylarna och vandra lite, resa via Dalarna och göra kortare dagsturer eftersom U's fot inte tillåter så mycket mer nu. Eller paddla kanot och tälta någonstans, eller köra en riktig roadtrip: ta bilfärjan till Gotland och tillbringa ett par dagar hos RP och MP i sommarhuset, sedan vidare över till Småland och fortsätta söderut till Skåne. Där kan vi åka omkring lite som det passar, från Österlen till Skanör till Helsingborg och bo på blandade ställen, från kompisar till hotell till tält. Det kan bli en skön resa!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida