onsdag 6 juli 2011

2011-07-06

Känsligt
PR har just mailat och frågat om jag vill träffa henne på lunch i morgon. Normalt skulle jag inte tveka, men nu drar jag mig för att tacka ja eftersom jag vet att om jag träffar henne så kommer jag bli tvungen att avslöja att jag är gravid. Och jag är helt enkelt inte redo för det ännu.

Så här känner jag: jag befinner mig fortfarande i den tidsperiod när risken för missfall fortfarande är relativt stor. Dessutom har jag inte ännu gjort någon undersökning som visar att fostret är levande och friskt och att allt står rätt till. Och tills jag har gjort det vill jag knappt ens säga rent ut att jag är gravid eftersom jag fortfarande känner att allt kan hända, det kan gå åt vilket håll som helst.

Jag är helt enkelt inte redo att prata om det här så öppet ännu, dels för att jag fortfarande inte vet någonting och dels för att jag är lite skrämd av omgivningens förväntningar och reaktioner på nyheten. Som att jag förväntas vara på ett visst sätt eller känna på ett visst sätt, som jag kanske inte gör ännu. Jag har medvetet valt att låta bli att kontakta vänner den senaste tiden, dels för att jag inte haft energi över för att umgås mycket, och dels för att så klart slippa frågor. SSH har frågat mig rent ut och då svarade jag bara undvikande att vi får se hur det blir. För att jag ännu inte vet, och det är ju på sätt och vis sant. Åh, det är svårt det här. Verkligen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida