måndag 23 maj 2011

2011-05-23

Hemarbete
I lördags hade vi tusen planer men tyvärr inte mycket energi - jag hade någon konstig huvudvärk och var jättetrött under dagen så det blev inte mycket gjort av alla våra planer.

Men lite blev av i alla fall. Vi drog nytta av att vi bor i stan och cyklade ner till Kungsholms Torg och tapetbutiken Björklund & Wingqvist. Med tapeter är det nu så att det finns ungefär hur mycket som helst att välja bland och det är nästan så att allt tittande till slut bara gör oss mer förvirrade. Vi kan titta en helg och tro att vi nästan har bestämt oss, vi ska bara titta en gång till... och då dyker något annat upp som gör att vi börjar vela åt ett annat håll. Omöjligt! I lördags kom vi i alla fall fram till att det vi trodde vi skulle ha i sovrum och vardagsrum kanske inte blir helt rätt ändå. I stället hittade vi två andra alternativ - lite vackrare i sovrummet, lite varmare i vardagsrummet, utan att vara så där riktigt latte-beiget som en del tapeter i "rätt" färgskala kan vara. Vi ska låna hem dem för påseende i veckan, och om de känns bra då så kan jag tänka mig att vi helt enkelt bestämmer oss för dem.

Dessutom är jag väldigt sugen på att ha någon läcker tapet i lilla hallen vid entrén. Det är en liten smal vägg där, och vi har tänkt på att sätta upp någon tavla där men inte hittat någon riktigt bra. Kanske en fin tapet skulle funka i stället? Jag tänker mig en vacker mönstrad tapet där vi dessutom kan sätta upp ett par tomma ramar mitt på väggen, och låta dem rama in tapeten som därmed också bli själva konstverket. Det skulle kunna bli jättefint - jag kan se det framför mig!

Efter tapetletandet åkte vi till K-Rauta och köpte våra vita balkongmöbler, som nu var nedsatta till 799 kronor - helt OK pris för ett bord och två stolar, tycker jag. Vi hann med en kort fika hos AP och en liten tur till mina föräldrar och Maja också innan kvällen - en ganska effektiv eftermiddag i alla fall!

Igår hade vi en heldag med hårt arbete: slipning och tvätt av hela vår trätrall till balkongen. Vi har en rätt så stor balkong, 9 kvadratmeter, och det innebär en hel del plattor som ska bäras packas ner i bilen, fraktas till BP i Täby och sedan slipas med maskin. Det tog otroligt lång tid och det var hårt jobb, inte minst eftersom utrustningen inte fungerade riktigt som tänkt.

Men till slut blev vi klara och kunde åka vidare ut till RL i Svinninge för att hämta hem katterna till oss på ett tag. De har tydligen mått toppenbra ute på landet och varit utomhus jättemycket. Särskilt Tuva verkar ha hittat sina kattinstinkter på riktigt vilket är underbart! De kommer nog att tillbringa en stor del av sommaren i Svinninge eftersom RL ska vara hemma mycket och det passar perfekt - bättre att de är mycket hos honom under sommarhalvåret när de kan vara ute mer och sedan tillbringa en större del av vintern hos oss i stan. Det är så skönt att vi kan ha den här fördelningen tycker jag!

Nu är det måndag igen och som vanligt har jag ingen stor lust att vara på jobbet, men samtidigt ingen energi eller inspiration till att söka annat. Jag vet att jag måste ta tag i det för att något ska hända, men det är så mycket annat som snurrar i huvudet nu så för tillfället har jag inte plats eller ork för mer. Men det kommer, det lovar jag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida