måndag 16 maj 2011

2011-05-16

En helg med blandade känslor
I fredags hade vi besök av PH, CE och deras dotter WE som är fyra månader nu. Det var trevligt att ses - PH och jag har ju känt varandra så länge nu så vi är nästan lika mycket syskon som kompisar, kan jag känna ibland, och det är alltid en trygghet att ha så gamla vänner i livet. PH och CE har precis köpt ett hus i Gribbylund, och jag och U log lite åt det eftersom PH hela tiden har sagt att hon inte vill flytta till Täby. Men nu är de där i alla fall, i en stor suterrängvilla med en hel del renoveringsbehov som de får ta lite som det kommer och när tid finns. De har ju gott om tid på sig, de lär bo kvar i många, många år framöver.

Jag kan tänka att det är lite synd och lite typiskt på något sätt, det är som att jag och U hela tiden ligger fem år efter alla andra. När vi flyttar in till stan börjar våra cityvänner få barn och köpa hus i förorten i stället. Det känns lite som the story of our lives, att vi alltid är lite sent ute med allting. Å andra sidan: om vi får barn och köper hus så lär vi sannolikt hamna i Täby också, eftersom det är där vi har tittat förut, och fördelen är att den dag det kanske då blir dags så kommer vi att känna lite folk som bor där i alla fall. Alltid något, om det nu blir så vill säga.

Helgens bästa var förstås min stund med Maja på lördagen. Det är som att tiden aldrig räcker och jag önskar att C också tog lite mer ansvar och var där oftare. Som det är nu kan Maja knappast känna igen henne längre. Det som är lite farligt är att mina föräldrar gör sig alltför beroende av mig när det gäller att ta hand om Maja, klippa klorna och ta hand om hennes päls och sånt. Det måste de kunna göra själva också, även om jag gärna gör allt jag kan för Maja.

I helgen har vi lagt en del tid på vårt hem också. Nu vill jag verkligen bli klar! Vi har varit inne på att byta ut hela vår trätrall på balkongen eftersom den är så sliten, men i lördags tog vi med en platta över till BP som har alla typer av verktyg och se, det går faktiskt att slipa dem på egen hand. Det sparar oss mycket pengar och vi kommer med andra ord att göra jobbet själva, slipa och sedan olja in dem. Förhoppningsvis blir det bra. Men balkongmöblerna ska i alla fall bytas ut och sedan ska vi ha dit lite fina blommor och växter också. Jag är lite sugen på att ha någonting som går att ha ute året om, vad det nu ska vara. Men mysigara balkong ska det bli.

Tapeter har vi tittat på också och just nu lutar vi åt en variant från Boråstapeters Lace-kollektion till vardagsrummet. De har en funktion på sin webb där man kan provtapetsera för att se hur rummet kan se ut med den valda tapeten och det är riktigt kul att sitta och laborera för att testa olika varianter. Jag har också blivit lite sugen på att otippat nog ha en fototapet i lilla hallen. Det är en liten smal vägg mellan fönster och garderob där vi vill ha något som syns rejält, eftersom det är en vägg som man ser hela vägen från vardagsrummet längst bort i hallen. Vi har inte lyckats hitta någon bra tavla, så kanske en fototapet vore något i stället? Men vad? En solig björkskog? Eller gigantiska rosor som täcker väggen..? Men vi närmar oss i alla fall, snart ska vi bara bo och njuta i vårt hem.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida