måndag 23 maj 2011

2011-05-23

Framtidsplaner
Som alltid är det bra att diskutera saker och ting med andra, för att få in tankar och idéer från någon utomstående. Sånt behöver jag ständigt - visst, jag har många egna saker som rör sig och jag har inte svårt att komma till beslut, men ändå: ju fler som tänker, desto bättre kan det bli.

Idag åt jag lunch med EB och vi pratade jobb och framtid. Hon är på väg att lämna företaget, och det kan jag gott förstå. Liksom jag själv är EB fast besluten att byta jobb, och hon får ständigt erbjudanden och funderar över vad hon ska göra och var hon ska gå i nästa steg.

Jag är också säker på att jag ska byta jobb, och jag försöker nu fundera ut en strategi för hur jag ska gå tillväga. Det finns ju jobb, men ärligt talat är det inte mycket som faller mig i smaken av de annonser jag ser här och där. Jag vill hitta något jag känner något för, och som ger mig något mer än bara lönen. Jag fortsätter gärna att arbeta med kommunikation och marknadsföring, men jag måste hitta ett annat sammanhang, något mer kreativt och mänskligt än den verksamhet jag är i nu. Annars kör jag fast och det blir ingenting av det. Sedan lockar tanken på att starta något eget också mer och mer. Att arbeta med inredning, kanske med home-styling eller som inredningskonsult? Eller varför inte arbeta som återförsäljare för något märke jag tycker om? Ja, funderingar saknas inte kan jag säga.

Det här med barn är sekundärt, på sätt och vis - jag menar, livet går inte att planera och det kanske blir barn och det kanske inte blir det. Man vet inte. Men om jag blir gravid är min fasta övertygelse i alla fall att inte komma tillbaka till det här jobbet när jag väl är tillbaka från mammaledigheten. Någon måtta får det vara. Blir det så att jag ska vara ledig framöver så ska jag använda den tiden till att arbeta fram en strategi för framtiden, att jobba på det jag verkligen vill göra med livet och inte bara gå tillbaka till samma jobb som innan.

Sedan har vi det här med spontanansökningarna. Just nu har jag för mycket annat i tankarna för att helt enkelt mäkta med att sitta och söka så mycket jobb. Men jag tänker så här: i mitten av augusti ska en massa spontanansökningar ut. Det är bra, för nu under sommaren händer inte mycket och folk är borta på semester. Men i augusti, då är folk tillbaka och de som vill säga upp sig börjar göra det och de som måste rekrytera börjar göra det. Då börjar det hända lite igen, och då kan det vara precis rätt läge för mig att höra av mig till de företag jag är intresserad av. Det tar ju tid att söka jobb också, det lär säkert inte hända något innan årsskiftet, men efter sommaren ska jag i alla fall vara igång. Det betyder att jag ska ägna sommaren åt att förbereda mig: läsa på om företagen och skriva bra, anpassade brev och meritförteckningar som sedan är klara att bara skicka iväg när tiden är mogen.

En galen tanke: ska jag registrera en webbadress med mitt namn kanske? Bara för att liksom få mig själv att komma igång? Ja, det är mycket som rör sig som sagt. Och min tand gör ont idag. Inte bra. Så mycket på en gång som händer - jag måste ta en sak i taget nu.

1 kommentarer:

Anonymous Sabina sa...

Jag känner igen dina tankar. Hoppas att du kommer fram till något riktigt bra.

23 maj 2011 kl. 15:55  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida