måndag 14 februari 2011

2011-02-14

Vinterhelg
Våren känns verkligen långt borta nu. Temperaturen kryper neråt -17 och det biter i hela kroppen när jag går ut. Det är bara att inse, de där snygga ballerinaskorna som jag har spanat in och tänker slå till på, de kommer att få vänta länge.

Helgen har annars varit bra. Jag jobbade hemifrån i fredags och avslutade veckan med ett besök hos min duktige kiropraktor i Mörby. Efter besöket gick jag en kort sväng i Mörbys urtråkiga centrum för att se om jag mot all förmodan skulle kunna hitta ett par vinterkängor. Det gjorde jag inte men däremot fick ett par mörkblå chinos följa med hem från HM. Jag tror de kan funka men jag ska prova igen hemma och bestämma mig. De var i alla fall inte jättedyra, alltid något.

Jag gick också in i den tidigare så fina inredningsbutiken Nordiska Hem. Nu kunde jag konstatera att butiken har blivit tråkig. De har släppt inredningsbiten nästan helt och hållet och fokuserar numera i stort sett bara på kläder, och det är de där märkena som alla bloggare älskar. Det kändes som att komma in i bloggparadiset och jag blev full i skratt och uttråkad på samma gång. Inte min grej, helt enkelt.

I lördags var det en strålande vacker vinterdag - kallt, men inte för kallt, solsken och hög, blå himmel. Vackert! Vi åkte en sväng till AP och sedan vidare till mina föräldrar och Maja för lunch och kattvård. Jag fick gosa massor med Maja och enda gången hon surnade till var när vi skulle klippa klorna - det har hon aldrig gillat. Men annars var det så bra. Jag tog en promenad på eftermiddagen och gick runt bland husen och ut på de stora fälten uppåt Järvahållet. Jag reflekterade över radhuslivet som många lever där och tänker att ja, för många är det drömmen, för många är det precis så livet ska vara. Hur är det för mig? Är det min dröm? Jag vet inte ännu. Jag håller fortfarande på och landar.

Igår åkte vi på utflykt till Bromma. Först var vi på Mio och fick äntligen tag i den vita bänken som vi ska ha i sovrummet. Den ska monteras i kväll och det blir ett framsteg och ett lyft för rummet! Jag visade också U min tanke med den ljusbeiga ryamattan och färgade kuddar och accessoarer och han var helt med på noterna - kul! Vi åkte vidare en kort sväng till Bromma Blocks men där hittade jag ingenting. Från Bromma åkte vi vidare mot Södermalm. Målet var att gå och titta i lite olika konstgallerier, men där hann vi inte så mycket. Vi började i stället med att fika och smälla i oss årets semla. Årets enda semla, säger jag, för oj så mäktig den var - vi mådde nästan illa efteråt. Det räcker helt klart med en.

Efter fika promenerade vi längs Hornsgatan och tittade in i några roliga småbutiker som ligger där. Otroligt nog hittade jag ett par vinterstövlar, helfodrade och allt på rea för bara 399 kronor. Jag slog till men nu i efterhand känner jag att det kanske inte var ett perfekt köp. De är varma men inte jättevarma och en så kall dag som idag så fryser jag ändå. Jag kommer helt enkelt ändå bli tvungen att investera i ett par varma kängor till nästa vinter och det var precis vad jag hade tänkt att jag skulle slippa. Men så är det, nu har jag i alla fall ett par extra stövlar i stället. Tur att de var billiga!

Nu är det måndag igen. Att helgerna går så fort, jag förstår det inte. Jag hinner aldrig med det jag vill. Tiden bara svischar förbi. I kväll är det i alla fall träningsdags igen - skönt! Det blir en bra kväll!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida