torsdag 10 februari 2011

2011-02-10

Inspiration och vision
Ibland kommer idéerna när man minst anar det. Jag satt och tittade på de vackra Hagedorn-fjärilarna och kom plötsligt fram till precis hur vårt vardagsrum ska se ut. Ljusbeige stor ryamatta, tre fjärilstavlor tror jag ovanför soffan, en ljust guldig tapet vid matbordet. Sidenkuddar i soffan i lite olika färger, förutom de kritvita - gula, cerise, röda, gröna - beroende på årstid och humör. Inte så mycket mer. Någon annan matta under matbordet, förstås, men det är ingen panik med det. Vi hittar den när vi hittar den och där kan jag lättare tänka mig att vänta tills den rätta dyker upp. Jag har ingen klar bild just nu över hur den ska se ut. Nu är problemet bara hur jag ska få U med på det här tåget. Jag har ett svagt minne av att jag har visat honom tavlorna förut och då sa han nej. Jag ska försöka igen.

Till väggen ovanför hallbordet tänker jag mig den stora mörkrosa blomman som U fotograferade i Guayaquil i Ecuador. Till sovrummet en tapet i ljust vitt och kanske lite silvergrått, och så ska vi byta ut lamporna. Den stora vita veckade Tine K i taket och två mindre bordslampor till sängborden. De vi har nu funkar, men sänglamporna är inte likadana och de är trots allt inte dödssnygga om än helt godkända. Åter igen, jag ska bara få U med på tåget också och få honom att gilla idén. Det är inte alltid det lättaste när jag försöker peta in mer och mer vitt i vår inredning, och han däremot hellre vill ha olika träslag och färger, sånt som är det värsta jag vet i inredningsväg. Jag undrar hur andra bär sig åt, som bor ihop med någon annan - har båda alltid samma smak eller är det ständigt bara den ena personen som bestämmer?

Idag på lunchen gick jag och letade vinterskor igen. Kanske har jag hittat de rätta, ett par varmfodrade hyfsat höga stövlar från Vagabond. Låga stövelskaft är ett litet hatobjekt för mig, men de här skulle kunna bli bra. Hos samma butik finns dessutom ett par jättefina svarta ballerinas med fin dekoration framtill. Det får nog bli ett köp längre fram för mina svarta ballerinas är definitivt på upphällningen.

Så är det det här med jeans också. Jag har för många och ändå vill jag ha fler. På Mango finns ett par olika på superrea - de kostar nästan ingenting! - som jag misstänker skulle sitta perfekt på mig. Jag har inte provat dem ännu. Ska jag slå till eller ska jag låta bli?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida