måndag 7 februari 2011

2011-02-07

Hemmahelg
Jag kom hem från Schweiz sent på fredagkvällen, och eftersom U var i Sälen hade jag en hel helg på egen hand att se fram emot. Det kan vara skönt och det kan vara långtråkigt, det varierar. På lördag förmiddag kom RL och lämnade katterna hos mig igen. Som vanligt fann de sig snabbt tillrätta igen, och RL berättade att Tuva, som knappt går ut på balkongen ens när hon är hos oss, har varit nästan mer ute än inne. Hon kan försvinna flera timmar i sträck, komma in och äta lite i fem minuter och sedan gå ut igen. Otroligt men roligt! Saga har i vanlig ordning varit lite mer lättuttråkad och rastlös och protesterat lite, så jag får se till att gå ut med henne här så att hon håller igång lite.

Efter lunch tog jag bilen och åkte iväg till Nackas stora fina shoppinggalleria. Mitt mål var att leta i slutreorna efter nya vinterskor och vinterjacka eller kappa, men det hittade jag förstås inte. Jag provade och letade men de enda skor jag gillade fanns bara i fel storlek. Så kan det gå, jag får slita ut mina gamla skor in i det sista den här vintern och sedan byta ut dem nästa säsong. Men jag shoppade en massa annat: en ny sommarjacka från Lindex, en tröja på rea från Saint Tropez - likadan som min gröna med nitar fast i svart, en t-shirt från Mango och en svart genomskinlig blus från Zara. Bara bra saker och den enda jag är lite osäker på om jag ska behålla är Mango-tröjan. Jag ska prova hemma igen och fundera. C har den perfekta vinterjackan och jag är lite sur på mig själv för att jag inte slog till på en likadan, men min budget räckte helt enkelt inte till för det den här gången. Nu är den helt slutsåld tyvärr, kanske kommer den in nästa vinter igen.

På kvällen var det melodifestival på TV, men jag skippade den och såg en film om Jane Austen i stället. Jag är helt förälskad i tiden runt 1820-1850, i England förstås, och tar till mig allt jag kommer över både i filmer och böcker.

På söndagen åkte jag till Rotebro för att hälsa på Maja och mamma och pappa. Maja mår hyfsat men jag märker att hon har ont i ryggen - hon går stelare än vanligt och pappa sa att hon inte längre kan hoppa upp på sängen eller upp i en stol eller fåtölj. Lilla Maja. Jag oroar mig ständigt för henne och önskar bara att det kunde bli bättre. I morgon ska hon på återbesök hos veterinären efter sin medicinkur, men jag har inga stora förhoppningar. Nu handlar det bara om att låta henne ha det så bra som det bara går. Lilla fina Maja, vi har haft henne hos oss i så många år och nu är hon som en riktigt gammal människa med allt vad det innebär. Hon behöver vård och värme och omsorg, god, bra mat och lugn och ro.

När jag kom hem hade U kommit tillbaka från Sälen och det var skönt att se honom igen. Egentid är bra och nyttigt, men jag umgås ändå helst med min älskade man U! Vi hade en lugn kväll med middag och småplock. Jag pratade med JP och hon berättade lite om PH's dotter som föddes för två veckor sedan. Tydligen hade hela förlossningen bara tagit 3,5 timmar - typiskt PH! Nu kan jag riktigt höra henne som hela tiden säger till mig att det bara är att köra på, klart jag ska ha barn, det är inga problem. Folk tror alltid att de vet bäst, utifrån sina erfarenheter - det är så vi människor fungerar.

Nu är det måndag och jobb igen. I kväll blir det spinning och det lär bli ett galet jobbigt pass, i vanlig ordning. Bra att komma igång igen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida