onsdag 20 oktober 2010

2010-10-20

Rätt beslut
Igår höll jag på att få ett bryt på jobbet. Jag undrade en kort stund om jag hade gjort rätt som tackade nej till resebolaget, men sedan kände jag ändå ganska snabbt att ja, det var rätt, det är inte där jag ska jobba. Jag tror att om jag hade tagit det så hade jag ändå inte velat stanna länge, och jag vill ju som bekant inte byta jobb bara för att sedan snart byta igen.

Jag åt lunch med GA och KGH och vi enades om att vi sitter på ett kontor med 120 personer som är totalt missnöjda och omotiverade. Samtidigt har vi en ledning som verkar som att de varken hör eller ser. Jag förstår det inte. Men jag kände efter samtalet med tjejerna att det faktiskt inte bara är mitt fel att jag inte tycker att jobbet känns bra nu. Jag har rätt att ställa krav också och jag tänker inte gå in till mitt utvecklingssamtal i nästa vecka och känna mig skyldig. Jag är värd bättre än så!

Jag hade en ledig kväll igår och tänkte gå lite på stan bara för det, men det var en regnig, tråkig och mörk kväll och jag kände mig inte riktigt pigg så jag åkte raka vägen hem i stället och tog en slappkväll i soffan. U kom hem ganska sent och tyvärr blev vi lite osams på kvällen också. Jag började prata om mitt misnöje med min lön och med utvecklingen på jobbet och U drog igång och berättade för mig precis vad jag skulle säga att hur jag skulle ställa mina krav. Jag går alltid i försvar när det blir så här för jag känner så tydligt att han faktiskt inte vet hur det är. Han har alltid varit jätteduktig och framför allt haft väldigt hög lön och precis som till exempel JP så kan han inte riktigt förstå hur man kan nöja sig med mindre. JP brukar säga att hon aldrig skulle ta ett jobb under 45 000 och för mig är det en distans som känns nästan omöjlig. JP har samma utbildning som jag och precis som med U kan hon få mig att känna mig så underlägsen, som att jga är den enda människan med usel lön som inte kommer ur situationen. Den här typen av samtal med U blir helt enkelt alltid fel och de får mig varken att känna mig mer peppad eller starkare än tidigare, tvärtom.

Idag ska jag nog ta en butiksrunda på lunchen. Jag vill ha vita sidenkuddar till vår soffa, i stället för de beige kuddar som vi har nu och som hör till soffan. Jag tänker mig att till det nya vita soffbordet skulle vita kuddar kunna bli riktigt snyggt så idag ska jag ta en sväng till NK eller kanske Åhléns och se om de har något som passar. Mio har fina kuddar i rätt stil, men tyvärr inte i den färg jag vill ha. Till kvällen blir det träning igen, superjobbiga passet i vanlig ordning, men jag ser fram emot det ändå. Livet rullar på!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida