måndag 11 oktober 2010

2010-10-11

Ut i skogen
Fredagen var ingen höjdare - migrän, migrän, migrän. På eftermiddage pallrade jag mig iväg in till stan ändå eftersom jag och U skulle besöka Äventyrsresor och prata Ecuador. Jag har haft väldigt höga tankar om Äventyrsresor tidigare, och känt mig relativt säker på att vi absolut skulle kunna boka vår resa med dem. Men inte längre kan jag säga. Vi träffade en oengagerad och till synes också okunnig säljare som bara gav oss exakt den information vi bad om, och dessutom försökte sälja på oss en tur till Bonaire på vägen hem. Vi tror nu att det helt klart finns tillräckligt mycket att göra i Ecuador för att kunna tillbringa tre veckor där - minst! - så Bonaire känns ointressant även om jag gärna åker dit en annan gång. Men intrycket av Äventyrsresor blev verkligen inte bra - de är dyra och verkar inte kunna eller vilja göra något åt priset även om man bokar mycket på samma gång. Dessutom känns vi inte alls som att vi tillhör deras målgrupp - utifrån säljarens beskrivning av resan och av vad deras kunder vill ha så känns det mer som att de vänder sig till pensionärer med gott om pengar, som vill bo på fina hotell och ha tillgång till alla bekvämligheter. Ärligt talat, vi hade lika gärna kunnat sitta på Vingresor och pratat om en veckas charter till Cypern. Synd!

Efter det misslyckade mötet åkte vi hem till C för att äta middag. Ö jobbade men hans syster SHL var på besök så det var därför C hade bjudit hem oss. Det var trevligt att träffa SHL, som är gravid med tvillingar nu, men jag känner ändå att hon är lik Ö - liksom lite för kall och stel för mig. Men alla är olika och det blev en god middag i alla fall.

På lördagen var vädret helt perfekt så vi gav oss ut i skogen för att leta svamp. Vi åkte till Altorpskogen och gick runt där i ett par timmar. Höstskogen är under och det var jätteskönt att vara ute i naturen även om svampskörden inte blev så stor - på två timmar fick vi väl ihop kanske en och en halv liter trattkantareller. Vi åkte vidare till AP för fika och hon berättade att hon hade sett svart trumpetsvamp på en skogsslänt alldeles i närheten av villan där hon bor. Efter fikat tog vi en kort promenad dit, och där fanns det svamp! Svart trumpetsvamp i mängder - på bara en kvart hade vi nästan fyllt en papperskasse med svamp! Kvällen tillbringades hemma, med god middag - tacos, en klassiker - och filmen Avatar som vi inte har sett tidigare. Den började ganska lovande, men ju längre den gick desto mer urartade den och jag kan verkligen inte säga att den var vidare bra när allt kom omkring. Den är säkert häftig att se på bio i 3D, men handlingen ger jag inte mycket för i övrigt.

Igår skulle U vara hos sin mamma för att gå igenom alla miljoner prylar som finns där tillsammans med sina bröder. AP är ju på gång att flytta från huset och köpa lägenhet, någon gång när det nu blir - det verkar kunna dröja - men när hon väl flyttar så måste hon göra sig av med en massa saker och det är det som U och resten av familjen nu försöker ta beslut om. Jag är lite orolig för alla prylar och rädd att vi kommer att få hem en uppsjö av gamla antikviteter som jag verkligen inte vill ha hemma hos mig. Vi har tillräckligt med prylar redan, mer än vi har plats för ärligt talat, och jag vill inte ha mer än så! Det kommer att bli en nöt att knäcka för jag förstår ju samtidigt att U vill ha en del av familjens gamla saker.

Vi har samma situation i min familj, inte minst på grund av vårt jättestora hus och gården uppe i Ångermanland. Den är så fylld av gamla saker - mycket av det bara skräp, ärligt talat, som pappa vill ha kvar till varje pris - och det är snudd på att huset snart kommer att likna ett skrotupplag. Det är synd på ett hem som skulle kunna bli hur fint som helst om pappa bara kunde låta mig rensa ut. Men någon gång tror jag att huest kommer att säljas och då blir det upp till mig och C att ta hand om allt. Där påverkas C av Ö till hundra procent. Han vill bara ha nytt och modernt och då vill hon det också, lustigt med tanke på att hennes egen inredning innan de träffades var helt åt motsatta hållet. Jag har försökt att få C att ta hand om morfars gamla hörnskåp men hon vägrar förstås. Det tillhör inte mig utan hela familjen, men det har blivit att jag har haft det hemma hos mig i många år och nu har vi ärligt talat inte plats för det. Det står inklämt i vårt kaotiska arbetsrum som är så fullbelamrat med möbler som inte passar ihop så att det helt enkelt inte kan bli bra. Både mamma och C tycker att då får vi väl sälja skåpet, om ingen kan ta hand om det, men jag tycker samtidigt att det är synd. Hade vi bara ett extra rum så skulle jag gärna behålla det, men det är inte bra som det är nu.

Medan U var med sin familj passade jag på att åka till mina föräldrar och Maja i stället. Pappa verkar må bättre nu, han är inte lika uppsvullen som tidigare även om han hostar mycket och inte går upp i vikt trots att han försöker äta mycket fet mat på läkarens ordination. Men det verkar gå åt rätt håll i alla fall. Maja var hur gosig som helst, spann hela tiden och satt länge i min famn och tittade ut genom dörren. Finkissen! Vi åt lunch, fikade och tog en promenad i höstvinden. Det är kallt trots att solen skiner. Det är höst på allvar och snart är det dags att ta fram ännu varmare jackor och stövlar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida