torsdag 7 oktober 2010

2010-10-07

Inredningslust
Det är minst sagt mycket som snurrar i huvudet nu. I natt sov jag jätteoroligt och drömde en massa konstiga drömmar. Jag drömde att jag hade fått jobbet jag har gått och funderat på och väl på plats visade det sig vara en riktig slavdrivarorganisation. Attityden var ungefär "om du får en uppgift och inte gör klar den samma dag behöver du inte ens bry dig om att komma tillbaka igen". Hjälp! Jag inser så klart att det bara var drömmar men jag vaknade ändå alldeles uppstressad och uppe i varv och allt annat än utvilad. Samtidigt har Tuva hållit igång som en tok hela natten, sprungit runt och jamat som bara den, lekt och ruschat i hallen och jag vet inte allt. Marodören!

Träningen gick riktigt bra igår. Det var nästan samma upplägg som i måndags men det gick faktiskt lite bättre än då, trots att det var min tredje dag på raken med träning. Nu är det i alla fall vila fram till på måndag, skönt! I kväll ska vi gå på bio med jobbet. Vi ska se filmen Wall Street - Money never sleeps, en typisk finansfilm kan man ju säga. Jag är egentligen inte särskilt intresserad av den och har inte heller sett den första filmen som kom för en massa år sedan, men det kan ju bli en trevlig kväll ändå.

Under dagen ska jag också ringa och ställa lite frågor om jobbet jag ska söka. Jag satt igår med U och lusläste annonsen och det slog mig att det inte stod någonting om krav på utbildning eller arbetslivserfarenhet, utan hela annonsen fokuserade framför allt på vad man har gjort och uppnått. Det känns som att det är resultat och prestation som räknas, och det både skrämmer och lockar. Jag är nervös inför att ringa - jag har inte sökt ett jobb på flera år och känner mig klart ringrostig, men det är bara att köra igång. No pain, no gain som man brukar säga.

Förutom jobb funderar jag mycket på inredning nu. Det är tapeter till sovrummet och där är i alla fall jag ganska säker på vad jag vill ha - en medaljongtapet i vitt och ljust, ljust grått så att mönstret nästan smälter ihop med bakgrunden. En lugn vägg som inte ger alltför mycket intryck är målet. Sedan är det gardiner, förstås, det saknar vi i alla våra tre små rum och det måste fixas. En matta till vårt bibliotek ska vi ha också. Jag har blivit förtjust i väggord och skulle gärna ha det ovanför soffan i vardagsrummet, men där vill U hellre ha en tavla. Men han var öppen för idén att ha väggord i sovrummet så det kanske vi får upp där i stället. Snyggt och med lite eftertanke också, det gillar jag!

När det gäller tapet i vardagsrum och kök så velar vi lite. Josef Frank eller något annat i lite mer guldiga toner? Både skulle funka och det skulle bli helt olika intryck i rummet beroende på vad vi väljer. Nu har vi tre små guldfärgade tavlor på en mindre vägg och så har vi kristallkronan i guld ovanför köksbordet. Risken är att den försvinner lite mot en alltför mönstrad tapet, som Josef Frank, och det är ju lite synd eftersom det är en vacker lampa. Sedan vill jag ju byta ut köksmöblerna också, mot vita, men U vill inte ha vitt. Han tycker vi har alltför mycket vitt redan nu men i mina ögon kan det aldrig bli tillräckligt. Där är vi lite olika så vi får se hur vi gör med det. Sist men inte minst har jag förälskat mig i Tove Adman - hennes saker är helt enkelt underbara och jag har talat om för U att jag önskar mig två av hennes fantastiska betongljusstakar i julklapp eller födelsedagspresent. Jag tänker mig dem på ett vitt köksbord - så snyggt! På ett bord i trä blir det ju inte alls samma sak, men som sagt, där är vi inte riktigt klara med vad vi ska ha ännu. Ständiga projekt är det och frågan är om vi någonsin blir helt klara!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida