tisdag 12 oktober 2010

2010-10-12

Alla dessa vackra klänningar
Alla som känner mig vet att jag inte bara har svart bälte i shopping - jag är dessutom en riktig sucker för vackra klänningar och allra helst då svarta klänningar. Igår på lunchen sprang jag förbi Mango och där hängde denna skönhet som jag förstås inte kunde låta vara kvar i butiken. Verkligen jättefin på och funkar perfekt i vinter, både till fest eller om jag känner för att vara lite finare på jobbet någon gång. Jag gillar Mango, de kan konsten att göra fina kläder och är inte rädda för att ösa på med lite glitter också. Sedan är det upp till oss att våga bära glittret! Jag har kommit över den tröskeln så jag gillar att klä upp mig lite även till vardags när humöret faller på. Förutom den svarta skönheten såg jag igen den fina klänningen som jag suckade så över i somras när JP hade den. Jag har provat den förr men tvekat men nu känner jag att jag nog måste ta en närmare titt på den igen. Perfekt till sommaren men kan även funka höst och vår med en kofta över.

På jobbet hände inte mycket förutom att jag åter ringde till resebyrån som annonserar ut mitt drömjobb. Den här gången fick jag svar, inte utav VD utan av tjejen som har drömjobbet idag. Hon var trevlig och tog sig tid att svara på mina frågor, och precis som väntat sa hon att de hade fått in otroligt många ansökningar. Det var så pass att de till och med tänkte ta bort annonsen från webben flera veckor tidigare än beräknat så hon rådde mig att snabba på med min ansökan. Jag kan inte beskriva det - jag vill ha det här jobbet så mycket så jag knappt vet vad jag gör. Det är verkligen ett drömjobb för mig och jag kan nästan redan nu känna mig in i att faktiskt ha jobbet. Är det ouppnåeligt eller har jag en chans? Det får tiden utvisa.

Träningen var rent fruktansvärd igår. Åter dessa långkörningar som är så otroligt krävande. Jag är helt klart mer sprinter än långdistansare - det har jag vetat länge. Första halvan av passet kände jag mig stark, det gick bra och jag klarade att lägga på tyngre växlar dessutom. Sedan tog det tvärstopp. Jag stumnade totalt och fick kämpa för att ens klara att ligga kvar på samma växel dragningen igenom. Helt enkelt hemskt och jag hoppas att onsdagen går bättre.

Kvällen ägnade jag med U's hjälp åt att uppdatera CV och fila på mitt ansökningsbrev. Det är svårt! Jag vet att jag i princip uppfyller alla formella krav för tjänsten, men det är jag knappast ensam om. Det jag måste kämpa för är att hitta ett tilltal som sticker ut i mängden, det som gör att jag blir kallad till intervju bland alla andra sökande. Jag är nöjd med min inledning i brevet - det känns som att jag har fått till en bra formulering och motivering för varför jag är rätt för jobbet. Men resten - puh! Att söka jobb är verkligen inte lätt!

I kväll ska jag och U gå och se John Cleese. Det blir perfekt - ett avbrott med en massa skratt i vardagen, precis vad vi behöver!

1 kommentarer:

Blogger Jenny sa...

Hej Therese!
Vilka snygga klänningar!


Åh vad spännande med jobbet, jag håller såklart båda tummarna för att du ska få det!!

Skönt att det går åt rätt håll med din pappa:)

Ha en bra dag!

kraam Jenny

13 oktober 2010 kl. 09:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida