torsdag 9 september 2010

2010-09-09

Planering
Igår fick jag veta att det är bestämt att kontoret ska flytta. Just nu har vi världens bästa läge, mitt på Sveavägen, nära till allt. Nu har kontraktet gått ut och vi måste spara så därför ska vi flytta.

ÅR berättade att de har tittat på några olika lokaler hittills. De har tittat i DN-huset vid Västerbroplan. Det var billigt och fint och vi skulle få plats på ett och samma våningsplan. Men där slutar fördelarna - det är inte helt lätt att ta sig dit, det ligger inte nära någon tunnelbana utan vilken väg man än åker måste man byta till buss eller gå en bra bit vilket inte är helt smidigt för folk som bor utanför stan, som de flesta gör. För min del är det för nära hem - jag bor ju mindre än tio minuters promenad därifrån och för mig skulle det vara öken att jobba där. Dels skulle jag ju aldrig få något miljöombyte, och dels fungerar det dåligt med tanke på min träning som ju är i stan. ÅR tyckte lyckligtvis som jag, eftersom hon till och med har ännu närmare dit - det är för nära, man kommer aldrig hemifrån så att säga.

Nästa lokal som ÅR har tittat på ligger vid Hornstull. Det är faktiskt ännu sämre - världens tråkigaste del av stan och åter igen, med tanke på min träning, helt fel. Den lokalen var ÅR tack och lov inte helt förtjust i eftersom vi då skulle sitta uppdelade på flera våningsplan. Jag håller tummarna för att det inte blir något av den.

Sist av allt nämnde ÅR en lokal på Luntmakargatan, precis nära vårt nuvarande kontor. Den var lite i dyraste laget och inte så rolig, men jag håller ändå tummarna så att de vitnar - jag vill verkligen sitta kvar i stan och jag sa rent ut till ÅR att ett centralt läge är klart viktigare för folk än att lokalen är vacker. Folk kommer sluta om det blir för långa resor, as simple as that. Jag funderar på framtiden som det är redan nu, och för mig kommer kontorets läge helt klart att vara en stor del i mitt beslut om var jag ska jobba i framtiden.

För min del är träningen helt avgörande. Jag har letat i åratal efter mitt "träningshem" och när jag hittade PA's cykelpass hamnade jag äntligen rätt. Styrketräningen kan jag ta någon annanstans, det är möjligt, men cykeln vill jag inte mista för något i världen. Den är veckans höjdpunkt för mig!

Jag måste också passa på att lämna en liten kommentar om fenomenet bloggmobbning. Människor som inte känner bloggaren i fråga personligen sitter och finner nöje i att skriva elakheter i kommentarsfälten. Jag förstår det inte - jag menar, gillar man inte någons blogg så är det väl hur lätt som helst att sluta läsa den? Jag är också övertygad om att 99% av de personer som gör så här aldrig skulle våga stå för sina ord om de mötte bloggaren ansikte mot ansikte. Nej, fegt och patetiskt är det enda jag har att säga. Väx upp människor!

Nu - jobb!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida