tisdag 7 september 2010

2010-09-07

Igång!
Sommarvärmen dröjer sig kvar lite till - förra veckan var det iskallt men nu är det skönt och behagligt ute igen. Jag går inte utan strumpor längre men min tunna trench funkar utmärkt ett tag till. Härligt!

Vi kör återhämtningsträning nu. Det är nyttigt och det behövs - man kan inte gå på max hela tiden utan kroppen måste få tid att ladda om och hämta kraft emellanåt. Vi kör långa passager, kanske uppåt nio minuter av backe eller flack körning, och poängen är att inte gå upp i maxpuls eller mjölksyra utan ligga precis under den nivån. Det är inte helt lätt och det är frestande att sticka iväg som vanligt. Nästa vecka kommer det dock att bli betydligt tuffare. Då kör vi samma slinga som nu fast betydligt tuffare körning, upp i max, pressa sig till det yttersta som vanligt. Då blir det desto tuffare med så långa passager och då gäller det att ha disciplin och envishet så det räcker och blir över. Jag är jätteglad att jag har lärt känna B, som är en riktig mästercyklist och alltid sitter bredvid mig i främsta raden. Vi jobbar mycket med att växeldra åt varandra i backarna och jag vet också att när det blir rejält jobbigt så behöver vi hjälp och då är det perfekt att kunna dra nytta av teamet. Träningen är så rolig - jag är så glad att vara igång igen!

Annars har det inte hänt mycket. Jag kom hem, körde en tvättmaskin, vi var nere i källarförrådet och ställde undan en massa alkohol som blev över från bröllopet. Även om vi har lämnat tillbaka massor så är det mycket kvar, inte minst eftersom vi hade så mycket redan från början. U har rest mycket i sitt tidigare jobb och alltid köpt på sig en massa sprit som han väl har trott att han ska dricka upp, men det mesta har blivit stående. Resultatet är att vi lätt skulle kunna fylla säkert fyra flyttkartonger bara med flaskor - det är inte klokt!

Idag verkar det bli en lugn dag på jobbet. Många är borta på tjänsteresor och det märks också att det är en hel del som har slutat på platserna runt mitt skrivbord. Det är skönt, jag har ingenting emot det utan njuter av lugnet och tystnaden så länge den varar. I morgon är det full fart igen när alla är tillbaka. Jag har ingen träning idag utan ska passa på att göra lite ärenden efter jobbet, titta på en matta till biblioteket och köpa kattmat hos veterinären och lite sånt. Vissa vardagar är helt OK ändå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida