måndag 30 augusti 2010

2010-08-30

Underbara Irland
Vi hade en stressig dagen efter bröllopet på söndagen - efter vår härliga bröllopsfrukost var det full fart igen. Vi skulle tillbaka till festlokalen för att plocka med oss överbliven dryck, musikanläggning och annat hem. Vi hade köpt massvis med dryck - hellre det än att det tar slut! Men till vår förvåning var i princip allt kvar. Jag fattar inte - dricker folk ingenting? Nog för att det var en del vin till middagen, men ändå. Tur att det går att lämna tillbaka - vi har redan lämnat en massa alkoholfritt och i veckan blir det en tur till Systembolaget för att lämna tillbaka massvis med alkohol. Vi hade hoppats på att lyckas bli av med en massa av U's enorma spritförråd, men i stället har vi minst lika mycket kvar fortfarande. Så kan det gå.

På måndagmorgonen tog vi flyget till Irland för att börja vår lilla bröllopsresa. Vi landade i Dublin i regn, men efter det blev vädret bara bättre - faktum är att vi har haft solsken i princip hela tiden under veckan vi var där. Och detta är alltså Irland, som sägs vara så regnigt!

Vi hade hyrt en bil - tack och lov slapp jag köra i vänstertrafiken, U erbjöd sig göra det. Det blev en lite skakig inledning på bilkörandet, med trafik på fel sida om vägen och en GPS som inte riktigt hade koll. Men till slut kom vi iväg och rullade mot Galway på västkusten. Jag har varit på Irland förut, men då reste jag med buss och bara mellan de större städerna. Nu var det naturen och landsbygden som var målet, och då är ju bilen en förutsättning. Vi har åkt runt massor - runt Connemara, Clare och Cliffs of Moher och ner mot underbara Killarney, Kerry och Dingle. Vi avslutade i Cork och tog sedan flyget hem från Dublin igen.

Bäst på resan var området kring Killarney - ska jag åka till Irland igen så ska jag åka dit, och hyra ett hus kanske, eller bo på något litet B&B någonstans ute vid havet. Vackrare landskap har jag knappt sett än där - höga berg, hav, klarblå himmel i solen, får som betar mellan stenmurarna och överallt så grönt och fullt av blommor så man knappt tror det är verkligt. Helt enkelt underbart och vi är båda jättenöjda med resan. Vi kommer tillbaka!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida