måndag 30 augusti 2010

2010-08-30

Världens bästa bröllop!
Ja - nu är vi gifta! Vilken dag vi fick, lördagen den 21 augusti! I efterhand är jag så glad över allt - en fantastisk dag och kväll, alla var där och allt gick som det skulle.

Min håruppsättning blev toppen - inte helt som jag hade tänkt men den blev bra trots att den föll ihop mer och mer ju längre kvällen led. Jag var ute efter en frisyr som sa "äsch, det här enkla - jag har bara stått framför spegeln i fem minuter hemma och satt i lite hårnålar" - och så blev det också, slarvigt uppsatt som passade perfekt till min enkla klänning - ja, den klänning som finns på bild i ett inlägg lite längre ner här i bloggen. Klänningen var perfekt - jag kände mig verkligen som en drottning i den, så smal och vacker så jag aldrig ville ta den av mig nästan. För en gångs skull var jag verkligen vackrast på festen och till och med skorna var sköna! U var stilig som en kung förstås - det är han alltid men på bröllopet stack han verkligen ut i mängden och var helt klart finast av alla. Allt klaffade!

Fotograferingen med Alicia Swedenborg var rolig - verkligen den stunden på dagen när vi bara kopplade bort allt annat och bara njöt av ögonblicket. Vi började med fotografering vid festlokalen, Villa Ludvigsberg på Södermalm. Därifrån åkte vi vidare mot Mariaberget och Montelisgränd och fortsatte fotograferingen på kullerstensgatorna. Dagens kanske mest udda aktivitet var fotograferingen mitt bland folkvimlet på Götgatan - aldrig har vi väl blivit så betittade av så många människor som då! Roligt och annorlunda är bara förnamnet! Molnen hängde tunga över oss men regnet höll sig borta som tur var.

Vigseln i Allhelgonakyrkan blev perfekt - alla härliga vänner och släktingar var där, till och med min pappa som efter cancerbeskedet direkt sa att han inte ville komma. Men han var där och jag började nästan gråta när jag såg honom. Dagen var underbar men vetskapen om hans sjukdom låg som en tung blöt filt över mig hela dagen ändå. U hade varit så tvärsäker på att han skulle gråta i kyrkan, men det gjorde han inte - inte jag heller för den delen - utan vi kände oss bara så där totalt glada och trygga och säkra och lugna hela vägen igenom vigseln. Däremot var det många andra som grät, tydligen, men vi märkte ingenting av det. Vår präst MP gjorde ett perfekt jobb och fick mycket beröm efteråt, SSH läste Profeten med passion värdig henne som skådespelare, och ÅD sjöng så vackert så vi nästan fick gåshud.

På kyrktrappan blev vi överösta av både ris och såpbubblor - och då kom regnet! Ett riktigt skyfall som fick alla gäster att springa tillbaka in i kyrkan igen, medan vi brottade oss ut genom folkvimlet och sprang ut till vår väntande Rolls Royce i stället. Regnet upphörde lika snabbt som det kom och vi hann ta emot några gratulationer och lite bubbel innan vi åkte iväg för fotografering - upp på Skinnarviksberget, med åskblå himmel och fantastiskt ljus. Att ta sig upp på berget i lång vit klänning var bara det en prestation, och vi var helt ensamma där vilket i sig var otroligt. Jag ser verkligen fram emot att se bilderna!

Regnet upphörde igen när vi kom fram till festlokalen, och vi lyckades faktiskt få ut alla gäster för en gruppbild och för gratulationer och kramar utomhus. Något av det vi är mest nöjda med från hela dagen är middagen - stämningen var hög från första stund och många sa till oss efteråt att de verkligen hade haft roligt. En massa tal blev det också, från mamma och AP, C, PH, BP och LP, PH, CS, HO, AG och FP. Våra toastmasters TF och TM gjorde ett strålande jobb och på det hela taget var vi otroligt nöjda och hade väldigt roligt hela kvällen! Maten och vinet var goda och lokalen jättefin, dansen flöt på perfekt och ja, vi kunde inte ha önskat oss mer än det. Vi stannade tills festen var slut och det var bisarrt, både världens längsta dag och samtidigt den allra kortaste. Att tillbringa bröllopsnatten hemma i vår egen lägenhet kändes som det bästa beslutet i världen och på söndagmorgonen njöt vi av extra god frukost med lyxigt bröd, färskpressad juice, yoghurt och chokladpraliner. Allt blev så bra till sist och det blev verkligen en dag vi kommer att njuta av hela livet!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida