tisdag 10 augusti 2010

2010-08-10

Vardag igen
Jag har motvilligt närmat mig vardagen igen. Gårdagen tillbringades alltså på kontoret, och jag skulle väl ljuga om jag sa att det var roligt att vara tillbaka. Lika hemskt som förra veckan var det i alla fall inte, jag har kommit igång lite får jag väl säga, och jag avslutade måndagen med träning precis som vanligt. Min vanliga instruktör har semester så det var en vikarie på plats i stället, givetvis inte lika bra som hon men jag kände mig stark och kämpade på med mina vanliga cykelgrannar. Skönt att vara igång igen även om jag har en känsla av att jag inte kommer hinna träna så mycket mer före bröllopet.

Vi har försökt få svar från RR och VZ om hur deras planer ser ut för veckan de kommer att vara här, men de är minst sagt oplanerade så allt hänger fortfarande i luften. Grundplanen är i alla fall att de kommer hit från Barcelona någon gång på fredag eftermiddag, bor hos oss över helgen och sedan åker iväg norrut, kanske hela vägen till Abisko vilket vi har rekommenderat. De vill uppleva den svenska fjällvärlden och Abisko är ju ett perfekt ställe då. Sedan kommer de tillbaka till Stockholm lagom till bröllopet.

För mig är det just nu en enorm stressfaktor att U är borta så mycket den kommande tiden. I morgon åker han till Rättvik för jobb och kommer tillbaka först på fredag när RR och VZ kommer hit. Det innebär att jag själv måste fortsätta jobba här, förbereda allt till gästerna kommer - handla mat, storstäda, fortsätta med alla bröllopsförberedelser. Vår tanke har varit att åka ut i skärgården med gästerna på lördag, men vad U inte vet är att han kommer att få sin svensexa på lördag så han kommer inte att vara med oss. Med andra ord blir det jag på egen hand som måste fixa allt med gästerna, hitta till rätt båt någonstans ute vid Årsta Havsbad, där jag aldrig har varit och knappt vet hur jag ska hitta dit, sedan ta med dem ut till Utö som de vill besöka, där jag heller aldrig har varit och således definitivt inte kan visa dem runt, och sedan ta med dem hem och hitta på någon lämplig kvällsaktivitet för dem. Hade U varit tillgänglig på lördagen så hade det varit lättare. Han har varit på Utö flera gånger och hittar bra, och framför allt hade jag sluppit att själv ta hela ansvaret för att se till att våra gäster har roligt och får uppleva det de önskar. Jag känner dem knappt - vi har bara träffats en gång tidigare och det gör inte saken lättare för min del. Jag hade hoppats kunna ordna en gemensam middag med några vänner som kommer på bröllopet, men de jag har frågat är upptagna och kan inte. Pust. Jag behöver inte den här stressen nu, den äter ärligt talat nästan upp mig inifrån. Det är verkligen för mycket nu. Tack och lov har vi äntligen fått klart med organisten, så det är i alla fall en puck som är avklarad.

Jag har i alla fall tagit det kloka beslutet att ta ut semester nästa onsdag. Det innebär totalt tre ledig dagar inför bröllopet, och jag har en känsla av att vi kommer behöva dem. Förhoppningsvis hinner vi klart med allt i tillräckligt god tid för att hinna andas och bara vara lediga någon stund inför den stora dagen. Igår kväll jobbade jag vidare med Spotify och festprogram, och idag ska jag köpa material till vigselprogram och bordsplacering, beställa drycker, vi ska hämta madrasser till RR och VZ att sova på, och U ska beställa sin ring, förutom att vi förstås ska jobba hela dagen som vanligt. Stressad är bara förnamnet och jag får vara glad om jag kommer ur detta utan magkatarr och migränanfall. Bröllopsdagen kommer nog att bli jätterolig, men jag tror att vi kommer att vara helt slutkörda när det väl är över.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida