måndag 9 augusti 2010

2010-08-09

Möhippad!
Nu har det hänt! Jag fasade som sjutton för möhippan, med dåliga erfarenheter och ett rejält kontrollbehov i bagaget, men det blev faktiskt en mycket bättre dag än jag vågat hoppas på. I fredags kväll var jag totalt hispig och på uruselt humör, jag sov dåligt och på lördagmorgonen ville jag bara rymma när jag satt och väntade.

Jag hade anat att möhippan skulle bli i lördags, och mycket riktigt, på förmiddagen ringde det på dörren och där stod min kära vän CN! Hon var en av dem som jag aldrig hade kunnat hoppas skulle vara med på en möhippa, men hon var där. Hon hade med sig en kompis med en fin gammal bil, och tillsammans åkte vi till Make Up Store på Norrlandsgatan. Där väntade även min syster C, NM, TM och LJ, och jag blev invisad i butiken där en trevlig tjej tog hand om mig. Jag fick på mig en riktig festsminkning och fick massor av tips om hur jag ska göra för att få makeupen att hålla hela dagen, vilka produkter jag ska använda och allt möjligt annat. Som väntat insåg jag raskt att jag kommer att bli tvungen att åka tillbaka till butiken och köpa på mig en förmögenhet med smink och diverse andra produkter som jag "måste ha". Fint blev det i alla fall - det enda jag inte gillade var mascaran, men det visste jag redan. Max Factors False Lash Effect är den enda mascara jag använder och den ger supereffekt. När jag såg tjejerna utanför butiken kände jag ett kort hugg av besvikelse - varken JP eller PH, som ändå räknas som två av mina allra närmaste vänner, var där. Men jag bet ihop om känslan och visade ingenting utåt i alla fall.

Efter sminkningen promenerade vi den korta biten ner till Humlegården för picknick. Vi åt massor av god mat och drack en massa bubbel, och efter en stund dök faktiskt JP upp också, vilket gladde mig förstås. Även SSH ringde från Småland för att säga hej och höra hur vi hade det, och det värmde också att hon hörde av sig. JP berättade att PH var hos CE's pappa i Skåne och avslöjade även att hon är gravid i fjärde månaden - inte oväntat, men stort och det känns faktiskt konstigt också eftersom PH är den första av mina riktigt nära vänner som får barn. Det hela kommer liksom ännu närmare då. Under picknicken fick jag små paket från tjejerna och skulle via paketen gissa från vem det var samt berätta historien bakom. Det var inte helt lätt i alla fall, men jag fick ihop det till slut!

När vi satt i parken började regnet friska i mer och mer men vi klarade oss ändå bra under trädet där vi hade slagit oss ner. Desto mer blöta blev vi under promenaden upp till Drottninggatan och butiken Pistill. Där blev det mer bubbel och en guidad tur runt bland butikens alla godsaker, och sedan passade vi alla på att köpa lite smått och gott också. För mig blev det en leksak som ska fungera både för mig och U. NM köpte en likadan, så vi får väl testa och utvärdera resultatet!

Vidare promenad i regnet, vidare till baren Grappa för en drink. Där mötte EE upp oss och vi satt en stund i baren medan regnet vräkte ner ute på gatan. Efter drinken promenerade vi hem till JP på Kungsholmen, och dit kom även SS vilket gladde mig jättemycket. Hon ska opereras för sin bröstcancer den här veckan och kommer inte på bröllopet, så det gladde mig extra att hon ändå ville vara med en stund på möhippan - det var absolut ingenting jag hade väntat eller tagit för givet. Vi åt en god middag och jag fick också svara på en massa frågor om mig och U. Han hade fått svara på samma frågor tidigare, och tanken var väl att vi skulle svara likadant, men det hade vi tydligen inte alls gjort. Där ser man! Efter middagen rundades kvällen av så småningom, och jag kom hem glad och nöjd efter dagen. Allt blev så mycket bättre än väntat och det var förstås ett lyft. Det enda smolket i glädjebägaren var som sagt att inte PH var med, och också kanske att det trots allt inte blev fler tjejer - totalt var vi nio personer av ungefär sjuttio gäster. Men jag uppskattar verkligen alla som var med desto mer och jag ser också ännu bättre nu vilka som verkligen är mina vänner på riktigt efter allt de har gjort för min skull. Det är värt hur mycket som helst!

I fredags träffade vi förresten också vår gulliga fotograf. Vi gick igenom hur vi vill ha bilderna på bröllopsdagen och gjorde dessutom också en liten provfotografering ute på gatan i Vasastan. Det var jätteroligt men i vanlig ordning tyckte jag förstås att jag inte såg riktigt klok ut när jag såg de färdiga bilderna. U rekommenderar att när vi väl ser de färdiga bilderna efter bröllopet så ska vi titta på dem som om vi var ett par av våra vänner, för då kommer vi att vara betydligt mer positiva och inte alls lika självkritiska när vi ser bilderna. Det är ett bra tips.

1 kommentarer:

Blogger Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Hej!
Låter som en riktigt fin o trevlig möhippa :) Någon gång ska jag oxå låta ett proffs sminka mig.

Jag har oxå lätt för att bli alltför självkritisk på kort. Varför ska man alltid hitta fel? Typiskt dum tjejgrej. Tror alla har något de ogillar mer eller mindre.

Hoppas du får en toppendag! Kram Milla

9 augusti 2010 kl. 11:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida