torsdag 5 augusti 2010

2010-08-05

En inställd fjällresa
Dagen innan vår planerade resa för fjällvandring i Jämtland beslöt vi oss hastigt och lustigt för att ställa in vandringen. Enligt väderrapporten skulle det regna hela veckan - i princip inte ett uppehåll hela tiden på sju dagar. Detta i kombination med temperaturer omkring tio grader - nej. Ett par dagars regn, eller lite regn här och där, det gör mig ingenting. Men att ha allting konstant dyngsurt utan minsta chans att torka, det känns mer jobbigt än roligt. Vid dåligt väder kan man också räkna med att fjällstationerna är fyllda med folk eftersom alla kommer att vilja bo där, och det blir alltså inte riktigt den där upplevevelsen av lugn, tystnad och ensamhet som vi var ute efter. Fjällen får helt enkelt vänta, kanske till nästa år, vi får se.

Med facit i handen var det kanske bra att det blev som det blev. Vi har fortfarande massor att göra inför bröllopet och det är inte fel att ha den tiden för att få lite mer gjort där i stället, även om en vandring hade varit underbar. Men, som sagt, fjällen finns kvar och vi har i alla fall inte legat på latsidan. Vi har blandat bröllopsjobb - som aldrig tycks ta slut - med semester och utflykter åt olika håll.

Vi har varit i Mariefred och härliga Taxinge Slott en dag. Taxinge kallas inte utan orsak för Kakslottet. Här finns ett café som inte är av denna världen - säkert fyrtio olika sorters kakor och tårtor i alla former och smaker. Vi slog till på de största bitarna vi kunde hitta - sachertårta och citrontårta - och åt tills det sprutade ur öronen. Efter ätandet promenerade vi ner till stallet och träffade på ett femtontal underbara travhästar som alla var otroligt nyfikna och intresserade. Alla skulle hälsa och bli klappade och vi blev kvar en bra stund. Det var en riktigt bra utflykt inte alls långt ifrån Stockholm och jag bestämde på studs att ta med mina föräldrar dit någon gång också.

Vi har varit på premiärcykeltur i innerstan - lite läskigt men samtidigt så enkelt och bekvämt att ta sig fram på det sättet. Vi åkte omkring på Långholmen och letade efter lämpliga ställen att fotografera oss på bröllopsdagen. Vi hittade en del bra men ska titta vidare så vi har alternativ som funkar för olika väder.

På den absolut regnigaste dagen åkte vi till Tyresta Nationalpark som ligger en bit sydöst om stan. Vi tillbringade en bra stund i deras fina Naturum och tog sedan en promenad i skogen, som var otroligt vacker - riktig orörd urskog som bara gav så mycket lugn och ro. Vi måste helt klart åka dit igen, kanske ta med tält någon gång när det är bättre väder och vandra lite och stanna över natten.

Sist men inte minst har vi varit ute i skärgården, på Finnhamn som ligger nästan så långt ut som skärgårdsbåtarna går. Vi tog med oss tältet och bara njöt i två dagar - tyst och lugn och så där riktigt avslappnat som det så sällan blir i stan. Det var välbehövligt.

Nu jobbar jag igen och jag kan säga att jag har ingen lust med det överhuvudtaget. Bröllopet tar upp de flesta av mina tankar just nu och förutom det har jag bestämt att på allvar börja se mig om efter något annat i höst. Det är dags nu. Det är på många sätt mina fina kollegor som har hållit mig kvar här men nu är fler och fler av dem på väg bort och då finns det inte längre någonting som riktigt håller mig kvar heller. Det är något att ta tag i under hösten, att gå vidare i karriären.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida