onsdag 14 juli 2010

2010-07-14

Bröllopsfunderingar igen
Läkarna hittade inget fel på pappa igår. De konstaterade att han har blodbrist, men sa att de inte kunde se något annat. Han ska åka vidare på fler undersökningar, fler specialister. Jag är lättad så här långt, men C tror inte på det. Hon är fortfarande övertygad om att läkarna ser något som de inte berättar ännu, innan alla tester är klara. Jag försöker att inte tro någonting längre.

BC och HT kom förbi på lunch med sin lilla son. U fick stå för matlagningen medan jag försökte jobba. Det var trevligt att träffa dem, även om jag förstås var totalt okoncentrerad. BC och HT kommenterade att vi verkade så otroligt lugna och coola med tanke på att det bara är en dryg månad kvar till vårt bröllop, men jag har en känsla av att vi är så pass coola bara för att vi inte riktigt har insett hur kort tid som är kvar. Egentligen har vi fortfarande massor att göra: välja psalmer, välja ställen att fotograferas, besöka kyrkan och ta reda på var vi ska stå och var vi ska gå in och "gömma oss" innan vigseln, U ska köpa skor, beställa ring och få sina byxor utsydda, vi ska göra bordsplacering, skriva ihop festprogrammet, göra spellistor till dansen på kvällen, boka resa till veckan efter bröllopet, träffa prästen, träffa fotografen, hinna umgås med våra utländska gäster när de kommer hit och jag vet inte allt. Jag har i alla fall lämnat in mina diamantringar till guldsmeden och det var inga problem att få ringen lagad utan kostnad. Jag får väl säga att det var tur i oturen att detta hände nu när jag fortfarande har lite tid på mig, och inte veckan innan bröllopet för det hade varit värre.

Som sagt, det finns fortfarande massor att göra men av någon anledning är jag ändå inte så där riktigt stressad ännu. Det lär komma men just nu känner jag mig märkligt lugn, trots att nästan två veckors planeringsjobb kommer att försvinna när vi åker bort på semester. Som tur är har jag så lugnt på jobbet nu så jag kan lätt stjäla lite tid till planeringen i stället och jag har en känsla av att den tiden kommer att behövas. U är helt lyrisk över det fina vädret nu och vill hela tiden göra andra roligare saker än att förbereda bröllopet, men jag håller tillbaka honom och hävdar att vi måste göra det här nu, vi har inget val för tiden springer iväg annars.

Efter att U hade åkt iväg till Utö för vidare färd till Gotland igår kväll så drog jag på mig träningskläderna och gav mig ut på en powerwalk runt Kungsholmen. Varenda liten park och strandkant var fylld av människor som solade, hade picknick och njöt av sommarkvällen, och jag kände mig hurtig värre där jag knallade på i rask takt. Det var i alla fall en otroligt skön promenad, kanske 8 kilometer eller så, vilket tar en och en halv timme ungefär. Precis lagom. I kväll blir det cykelpass och det lär bli desto värre i den här värmen, men det behövs det med.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida