onsdag 7 juli 2010

2010-07-07

Sommarstad
I år är första året som jag upplever Stockholm som innerstadsbo. För mig är det hårfint, jag vet att Lilla Essingen räknas som innerstad och till och med ligger innanför tullarna enligt vad kartboken säger. Men för mig är det mer utkanten av stan, och precis lagom långt dessutom - gångavstånd till city men ändå inte mitt i smeten.

Det är spännande att se Stockholm som sommarstad. Stockholm är i mina ögon världens vackraste stad, och varje sommar är ju exceptionell. Varje år när jag ser alla turister som går här med kartan och kameran i hand och uppspärrade ögon, då sträcker jag på mig lite extra och tänker att det här är min hemstad! Så här fint är det där jag bor!

Det som gör Stockholm så unikt är allt vatten som finns här. Stockholm är fyllt av vatten och det bidrar till skönheten och till livet här. På morgnarna när jag åker till jobbet ser jag människor som badar, som paddlar kajak, som springer och promenerar längs vattnet, som bara njuter och har det bra. Det är en positiv syn! När jag har mina svackor, som nu, så tänker jag att jag vill flytta till Fiji eller något liknande, så långt bort som möjligt där ingen känner mig och ingen har några förutfattade meningar utan där jag verkligen kan få börja från början igen. Men ska jag stanna i Sverige så finns inga alternativ - då är det Stockholm som är mitt hem.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida