måndag 5 juli 2010

2010-07-05

Sol y calor
Ja, det blir lite spanska idag men jag är fortfarande så inne i min spanskaträning så det går av bara farten. Jag har gått vidare efter kursen och fortsatt läsa kapitlen som kommer på fortsättningskursen i höst och jag lär mig lite i taget. Det är roligt med språk - jag vill verkligen lära mig mer!

Sol och värme är det nu så det står härliga till. Vi har riktigt tropisk värme här i Stockholm och ja, det är bara att inse, Stockholm på sommaren med allt vatten överallt - det är världens vackraste stad och jag är lyckligt lottad som har fått växa upp här.

Jag inledde helgen med after work på Josefina i fredags. JP skulle ha följt med men backade ur i sista stund, men jag tog med mig U i stället och där mötte vi upp PR och några vänner till henne, de flesta som jag hade träffat tidigare. Det var en trevlig kväll även om jag till slut blev lite uttråkad av att bara sitta där. Jag var inte inställd på att festa utan mer på att ta ett glas vin eller två och sedan nöja mig med det, och så blev det. Det var snarare mer fascinerande att titta på alla andra som var där - de flesta förstås klart yngre än oss som är över 35 år, och de flesta också i mycket korta kjolar och mycket höga klackar. Verkligen fascinerande och långt ifrån mig själv!

På lördagen gjorde jag och U en utflykt till mysiga Grisslehamn. Det är en bit att åka men klart värt besväret - så lugnt och tyst och skönt där med bara havet och solen och vinden. Skulle jag mot förmodan någon gång köpa en sommarstuga så skulle det säkert inte vara helt fel att ha den i närheten av Grisslehamn.

Igår höll vi oss hemma i området och fixade och plockade lite hemma. På eftermiddagen drog vi på oss badkläderna och gick de 50 metrarna ner till vattnet - vilken lyx att få bo så! Där var det fullt med folk - det kändes som att halva Kungsholmen var där. Men vi hittade en gräsplätt där vi la oss i solen och vi tog till och med årets första bad ifrån en av bryggorna. Vattnet var kallt men skönt!

Framåt kvällen åkte jag över till Södermalm för att träffa JP och SS som jag inte sett på länge. De var självklart försenade båda två och jag får väl skylla mig själv som aldrig lär mig - jag borde ju antingen ha bestämt tid med dem en kvart för tidigt eller ha kommit dit en kvart för sent själv. Men sånt är livet. SS såg i alla fall ut precis som vanligt och hon var också precis som vanlig - masken på, alltså. Jag kände mig i alla fall som en utomstående i deras sällskap, konstigt nog. De pratade om så mycket med SS behandlingar och annat som jag inte alls har koll på och jag visste inte riktigt vad jag kunde fråga om heller. Jag fick i alla fall veta att SS har fått sin operation inbokad veckan före vårt bröllop och det låter ju bra att hon får det gjort så snart som möjligt, även om hon själv inte verkade helt nöjd med det. Vi åt middag och såg en stund på stand-up, vilket inte riktigt känns som min grej men som var småkul ändå. Efter det tog vi en kort promenad ner mot Medborgarplatsen och sedan var det dags att åka hem för kvällen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida