måndag 28 juni 2010

2010-06-28

Midsommar i Skåne
I torsdags packade vi in oss själva och TF i TF's bil och styrde kosan söderut. Det har blivit mycket åka bil för mig och U under den senaste veckan - förra helgen till Ångermanland och tillbaka och nu över midsommar var vi i Skåne hos HO och USO som körde sitt traditionella firande som de har gjort de senaste tjugo åren. Jag har bara varit med en gång förut - de senaste två åren har det inte funkat för mig att åka ner eftersom jag har haft katterna hos mig och då har även U valt att stanna hemma. Men i år är katterna hos RL och då åkte vi iväg.

Jag känner egentligen inte det här gänget särskilt väl. Det är människor som U har känt sedan de läste ihop på universitetet i Linköping på 1980-talet. Från början har jag förstått att detta midsommarfirande var ett dunderparty utan dess like, men med åren har de flesta stadgat sig och fått barn och firandet har fått ett annat fokus. Numera är det barnen som är högsta prioritet coh aktiviteterna blir därefter. För min egen del har jag jättesvårt för lekar och deklarerade mig själv som lekfri zon. Jag knallade iväg och bondade med alla gårdens djur i stället - där finns islandshästar, katt, hund, kaniner och höns. Helgen var trevlig och avslappnad i alla fall och jag kom särskilt väl överens med HO och USO. De kommer på bröllopet och ser fram emot det jättemycket, roligt att höra!

Nu är jag tillbaka på jobbet igen - en vanlig, lång femdagarsvecka med jobb. Jag ska i alla fall försöka fokusera på det som är roligt - få så mycket gjort som möjligt och däremellan träna på som vanligt, äta bra och komma framåt i bröllopsplaneringen. Vårt sista svarsdatum var i fredags och föga överraskande är det fortfarande ett antal av gästerna som inte har hört av sig. Vissa tror jag inte kommer att tacka ja, men det vore ju ändå bra att få veta. Andra är nog bara rent slarviga och det är väl egentligen mest pinsamt för dem själva. Nu är det mindre än två månader kvar och det betyder högsta växeln på för att bli klara i tid. I morgon ska jag välja blommor och hämta klänningen hos sömmerskan - ytterligare två punkter som går framåt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida