tisdag 29 juni 2010

2010-06-29

Dåliga nyheter
Läkaren i Nyland hittar inget fel på pappa. Eller rättare sagt, hon hittar något fel men hon kan inte hitta orsaken. Hon har gett honom rådet att omgående åka tillbaka hit och söka sig till en specialist här nere i stället. Inte roligt att höra och jag kan bara tänka mig hur negativ pappa kommer att vara efter det här. Han som hatar Sollentuna, han hatar allt här, allt här är det värsta stället på jorden och ingenting kan vara hemskare än att behöva vara här en hel sommar. Och så vidare. Jag hoppas att läkaren i Stockholm, vem det nu blir, hittar felet och kan åtgärda det. Jag ringde C som är på semester på Åland med familjen och bad henne ringa direkt till läkaren i Nyland för att höra vad som egentligen är gjort och hon tyckte förstås att det lät jättejobbigt. Jag tror inte hon ringer.

Igår meddelade SS via ett mycket kort sms att hon är dålig och inte kommer på bröllopet. Det är verkligen dåliga nyheter. SS har i princip hållit sig osynlig för mig sedan sitt 40-årskalas i början av maj så jag har inte vetat hur hon mår, mer än via korta rapporter från JP som SS har hört av sig till. När SS först berättade om sin sjukdom sa hon att vårt bröllop i augusti skulle bli det första delmålet, då skulle hon vara med och till årsskiftet skulle hon vara frisk. Om hon redan nu kan säga att hon inte kommer vara frisk nog i augusti så säger min magkänsla att hon har fått dåliga nyheter och det gör mig skräckslagen. Hon måste ju klara sig. Något alternativ finns inte. Jag har försökt ringa henne men får så klart inget svar och har nu även skickat sms för att föreslå att vi kan träffas i helgen. Vi får se om hon återkommer.

Träningspasset igår var i alla fall dagens bästa aktivitet. Det var ett bra och mycket hårt pass med bra cyklister och vi på främre raden peppade varandra som vi brukar. Träningen blir verkligen så mycket roligare med rätt sällskap, med en lysande instruktör och medcyklister som är riktigt duktiga och som också utmanar mig att bli bättre. Det är guld värt.

Hemma tittade jag och U helt kort på hotell till bröllopsnatten men hittade ingenting vettigt. Vi hade hoppats kunna använda U's Eurobonuspoäng till hotellet men de enda alternativ som fanns var ointressanta, diverse tråkiga hotell långt ute i förorterna. Då låter jag hellre bli och åker hem till lägenheten och sover i stället. Att bo på hotell på bröllopsnatten är inte heller viktigt för mig. Jag menar, vi kommer dit sent på natten, är förmodligen helt slutkörda och däckar fullständigt och sedan går vi upp och äter frukost och åker därifrån. Det är inte prioriterat för mig att lägga ut pengar på det utan då kan jag hellre göra något annat, kanske gå ut och äta en riktigt fin middag eller använda pengarna till en hotellweekend längre fram i tiden i stället, när vi har tid och ork att verkligen njuta.

I morse åkte jag iväg till Årsta Partihallar för att välja blommor med CB. Där finns hur mycket fint som helst och jag hittade en hel del fina rosor i olika nyanser, från ljusaste rosa till mörkaste rött. Det blir en fin blandning tror jag! Senare idag är det dags att hämta klänningen också, om den passar nu när den är något utsydd. Jag håller tummarna.

1 kommentarer:

Blogger Hem och Lycka sa...

Så mycket tråkigt och beklagligt i ditt liv just nu, hoppas din pappa får hjälp och din vän får må bättre.

kram Mia

29 juni 2010 kl. 18:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida