torsdag 2 september 2010

2010-09-02

Den perfekta kvinnan
Något jag har reagerat över som jag ser mer och mer i bloggvärlden är den nya "hemmafru-trenden" som det också har skrivits en del om i tidningar och böcker den senaste tiden. Jag tycker att det är fascinerande, läskigt och lustigt på en och samma gång. Trenden jag ser så mycket av nuförtiden är att kvinnor ska vara smala och snygga, som vanligt, men det verkar lite som att det här med att göra en perfekt karriär har fått stryka lite på foten - eller så ägnar sig karriärkvinnorna kanske bara inte åt att blogga? Många bloggare som jag upptäcker på nätet bor i stora, vackra hus på landet eller i mindre städer. De har en vacker familj, de handlar kläder av märken som Odd Molly och Malene Birger, de bakar och lagar mat gärna av hemodlade ingredienser, och inreder och piffar och har perfekta trädgårdar. Jag blir alldeles stum - hur går det ihop?

Jag tillhör den där skaran som bor i lägenhet i stan och som inte har barn - inte än, kanske senare, kanske aldrig, det får vi se. Jag lagar förvisso helst mat utan halvfabrikat, men jag äter lunch ute på restaurang varje dag, reser hellre till andra sidan jordklotet än att påta i trädgården och springer hellre på gym än att baka bullar... Gör det mig till en sämre, mer självisk kvinna eller duger jag ändå?

Jag tycker att många av bloggkvinnorna verkar ha fantastiska liv - de verkar lyckliga och nöjda och jag hoppas att det sant, att det inte bara är en bloggfasad som inte får spricka. Det jag tycker är lite läskigt är det uniforma, att alla på något sätt blir så lika. Den ena bloggen skulle lika väl kunna vara skriven av den andra, det är liksom ingen skillnad längre. Jag tycker att det vore kul att se en man skriva om det här, "livet som den perfekte hemmamannen" kanske? Finns det?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida