onsdag 12 maj 2010

2010-05-12

Provsmakning
Jag har inte vant mig vid mina nya tänder även om de känns bättre nu än igår. Men jag har fortfarande en hel del saker jag vill förändra och ser fram emot att träffa tandteknikern idag. Jag hoppas att hon förstår hur jag vill ha det - tur att tänderna går att förändra och förbättra jämfört med provisorierna.

Igår kväll var vi hos CB för att provsmaka vår bröllopsmeny. Den känns lovande om än inte perfekt ännu. Förrätten består av en somrig sallad med sugar snaps, grön sparris, bladspenat och avocado, och till det grillade pilgrimsmusslor med en underbar sås smaksatt med citron. En förrätt helt i vår smak och vi föll som furor för den. Vår varmrätt är röding med en sås smaksatt med vanilj, och till det potatisbakelser med mandelpotatis och västerbottenost. Fisken och såsen var utmärkta, men däremot var vi inte helt nöjda med potatisen så den kanske vi byter ut. Som tillbehör till fisken serverades karamelliserade körsbärstomater - supergoda - och vi kommer nog även att lägga till haricort vertes eller något annat grönt. Desserten blir hallonkokt rabarber med en mousse med vit choklad och pistagenötter. Den var klart godare än jag hade väntat mig och jag tror den kommer att bli toppenbra på bröllopet - somrig och god. Vår tårta har vi inte provsmakat, men det kommer att bli chokladbotten och på den flera lager med mousse av svarta vinbär och mera choklad. Tårtan täcks av vit sugarpaste som vi kan dekorera lite som vi vill, och jag tror att det kommer att se väldigt effektfullt ut med de kritvita tårtorna som sedan är mörka inuti. Smask!

Idag jobbar jag fram till lunch och sedan är det dags att åka till tandteknikern. Jag kommer att möta U i stan efteråt och sedan tar vi en skön ledig eftermiddag och kväll - nu börjar långhelgen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida