måndag 3 maj 2010

2010-05-03

Sköna maj välkommen!
Nu är vi inne i maj - hjälp vad fort det går! - och jag ser fram emot att solen och värmen äntligen ska komma på allvar. I helgen har det varit strålande väder, om än blåsigt, men jag har modigt plockat undan både mössor, stövlar och varma jackor och jag tänker inte på några villkor ta fram dem igen!

Valborgsfirandet blev lugnt för vår del. Jag har egentligen inte firat Valborg ordentligt sedan jag pluggade på högskolan så det är ingen stor grej, även om det ju kan vara trevligt att göra något i alla fall. I fredags var planen ursprungligen att möta upp SS, JP och några fler på Riddarholmen, men tyvärr regnade det och vi avstod. Det blev en skön promenad runt Lillan, "vår" ö, i stället och sedan en lugn hemmakväll på det.

På lördagen hade vi ännu en skön dag - avstressande på något sätt. Vi fixade och donade hemma, vilket är något jag tycker om att göra - det är rofyllt på något sätt för mig att gå runt och plocka lite. Dessutom blev det en underbart skön promenad runt Lilla Essingen, med massor av sol och frisk luft - lyxigt! Framåt kvällen började vi jobba med våra inbjudningskort och kom en bit på vägen, även om det är en hel del kvar att göra. Men vi har finslipat texten och är snart redo att börja printa och klippa och klistra. Vi åt en god lördagsmiddag och avslutade kvällen med att se den överraskande sorgliga filmen Moulin Rouge på dvd. Den var i alla fall riktigt bra och vi blev positivt överraskade av att se att duktiga skådespelare som Nicole Kidman och Ewan McGregor även är utmärkta sångare.

Igår gick vi upp tidigt. Vi tog en härlig promenad genom ett nästan folktomt Stockholm och mötte pappa och C vid Sergels Torg. Pappa fick ett besök på Tekniska Museet i julklapp av mig och C och igår var det äntligen dags att infria presenten. Vi tillbringade några timmar på museet, och även om jag verkligen inte är ingenjörstypen så fanns det en hel del intressant att titta på. På vägen tillbaka slank vi in på Axelssons för att se om de hade någon lämplig sommarjacka till mig - jag har ju som bekant letat överallt utan vidare resultat. Axelssons är ärligt talat inte en butik jag brukar besöka ofta, men faktiskt hade de en del hyfsade jackor även om det inte blev något köp. Jag har en eventuell kandidat i alla fall - alltid något!

Efter våra museieskapader och promenader både till och från stan var vi rätt sega båda två och det blev en lugn eftermiddag och kväll hemma. Vi orkade inte ta tag i inbjudningarna utan pysslade med annat i stället. Jag rensade undan ett par kartonger till - nu är det bara U's lådor kvar och den stora frågan är var vi ska göra av allt som är kvar. Förrådet börjar bli minst sagt fullt nu och fortfarande har vi saker kvar att stuva undan. Pust, det tar aldrig slut!

Nu är vi igång med ny vecka igen. Den här veckan bjuder på ett fulltecknat schema. Träning måndag, onsdag och fredag, tjejmiddag hemma i morgon, jobbaktivitet torsdag och födelsedagskalas hos SS på lördag. Förutom det ska våra inbjudningar färdigställas och skickas ut så det blir full fart i vanlig ordning.

Och på tal om jackor - i morse kikade jag in på Lindex, som nog är det enda stället där jag inte har tittat, och hittade den tveklöst bästa jackan hittills! Den verkar vara precis rätt enligt vad jag är ute efter, lite vardaglig parkasmodell men med markerad midja. Jag måste givetvis springa förbi butiken på lunchen och finns jackan inte där så blir det en beställning från deras webb. Jag hoppas verkligen att jackan inte hinner ta slut - det verkar inte finnas många kvar, tyvärr. Jag håller tummarna!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida