måndag 26 april 2010

2010-04-26

Bounce forever!
I lördags såg vi The last Bounce i Globen. Bounce är en dansgrupp som jag har följt i många år. Jag har inte sett deras första stora föreställning, Rot, men förutom den har jag sett i princip allt de har gjort under de senaste tio åren. Nu - när de är lite yngre än vad jag är nu - har deras kroppar sagt ifrån, de måste pensionera sig, kropparna håller inte längre, så de satte upp en rejäl avskedsshow i Globen. Och vilken föreställning! Jag kan tveklöst säga att det här är något av det bästa jag har sett på en scen i mitt liv - jag saknar ord.

Globen var i princip fullsatt och med tanke på att de höll hela fem föreställningar så säger det en del om gruppen popularitet. I den här avskedsföreställningen uppträdde inte bara Bounce själva utan de hade en hel massa gästdansare av alla slag - allt ifrån salsa till lindyhop till modern balett till breakdance. Jag fullkomligt älskar dans i alla dess former och jag älskar även den musik som Bounce dansar till så för mig var det här två och en halv timme i himmelriket. Vi hade perfekta platser på golvet bara ett par meter från scenen och såg med andra ord allt och lite till - så bra!

Slutnumret när gänget satt på stolar tillsammans och framförde ett enkelt nummer bara med armar och händer - så att även Alvaro på sina kryckor kunde vara med - var så vackert att jag nästan blev tårögd. En perfekt avslutning på en perfekt dansgrupp. Det känns otroligt sorgligt att jag antagligen inte kommer att få se dem uppträda igen för mer energi och dansglädje än hos Bounce går inte att hitta någonstans. Jag kommer verkligen att sakna dem!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida