tisdag 20 april 2010

2010-04-20

Våndas, andas
Idag genomgår SS sin andra cellgiftsbehandling. Jobbigt. Jag tänker på henne och skickar styrka och mod så mycket jag bara kan.

Själv våndas jag över jobbet. Det är inte rätt det jag gör nu. Det är så konstigt - i alla år har jag trott att det är det här jag vill jobba med. Det är det jag är utbildad för, det är det jag har strävat efter hela tiden. Nu är jag här och jag känner bara - nej. Det är inte rätt. Det är inte roligt, jag brinner inte för det. Det är inte min dröm trots allt.

Jag undrar vad jag ska bli när jag blir stor. Jag kan avundas dem som hittar så där precis rätt och som får göra det de verkligen vill, oavsett det är att bli barnmorska som C, lärare som hennes kompis MÖR eller präst som hennes andra kompis JH. De verkar hela tiden ha vetat precis att det är vad de vill och nu är de där, de har livet klart för sig med man, barn, en trygg anställning och hela paketet. Själv söker jag fortfarande efter det som är rätt för mig och jag har fortfarande ingen aning. Eller, det stämmer inte riktigt. Jag vet vad jag tycker är roligt. Men jag vet inte vilket jobb som innefattar allt det. Det jag vet säkert är att det inte är det jag gör nu, trots att det som sagt var vad jag trodde hela tiden. Jag funderar vidare och hoppas att jag hittar rätt någon gång.

Igår körde jag mitt första cykelpass på nästan två veckor, efter förkylningen. Det var en vikarie, TA, som höll passet. Hon är duktig och proffsig, men det är som det är, ingen slår PA och jag hoppas att hon är tillbaka igen i morgon. Det är lustigt också, så fort PA är borta så försvinner också i stort sett alla mina vanliga cykelkompisar. Passen är verkligen inte desamma utan både henne och de andra.

I kväll har vi näst sista tillfället av spanskakursen. Vi är inne på upploppet nu, och jag måste erkänna att det ska bli skönt när vi är klara. Det har verkligen varit fullt upp så länge kursen har pågått, men utan den har vi en ledig kväll per vecka som vi kan lägga på annat - till exempel bröllopsplanering - och det behövs.

Den kakhifärgade jackan som jag beställde från Asos kom förresten igår. Tyvärr motsvarade inte heller den mina förväntningar så den får åka tillbaka. Och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig på bröllopet i Nordingrå. Jag vill inte lägga ut mycket pengar på en festklänning jag sedan knappt använder så det är inte helt lätt att hitta något lämpligt. Dagens i-landsproblem, minsann!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida