tisdag 9 mars 2010

2010-03-09

Mörker
Ibland är det för många motgångar på en gång. Idag är en sån dag. Igår ringde jag till Fortum - världens sämsta elbolag, troligtvis, men den leverantör som vi är tvingade att välja för vårt elnät - för att anmäla flytten till Lilla Essingen. Inga problem med det. Men sedan på kvällen när jag kommer hem från träningen möts jag av en lapp i brevlådan där det står att vårt elnät har blivit avstängt. Vi har alltså anmält flytten inom Fortums uppsatta tidsram, de har tagit emot och bekräftat anmälan, och ändå stänger de av elen.

Jag och U tillbringade kvällen med att kriga med Fortums totalt inkompetenta kundtjänst för att få dem att förstå att de måste slå på vår el omgående, men utan resultat. De stackars inkompetenta idioterna i kundtjänsten sa bara "det är inte vårt problem, ni får ringa igen i morgon". Ridå. Fördelen med det här är att vi i alla fall vet att vi aldrig mer behöver överväga Fortum som elleverantör någonsin igen i framtiden.

Bara för att ytterliga höja min glädjenivå var jag hos tandläkaren i morse. Jag har efter mycket övervägande bokat en tid för den svindyra tandregleringen och skulle göra en rutinkontroll för att se att mina tänder är friska innan ingreppet påbörjas. Jag vet sedan tidigare att jag har borstat mina tänder för hårt, med tillbakadraget tandkött som följd. Tandläkaren jag träffade idag, på City Dental, var riktigt, riktigt otrevlig. Han skällde ut mig efter noter på grund av min tandborstning och hans förslag på lösning är att göra fyllningar på alla mina tänder för att inte problemet ska förvärras. Jag kan förstå att det är bra att göra något åt problemet, men hans attityd och hela situationen gjorde mig hur ledsen som helst. Totalt kommer åtgärden att kosta mig nästan 8 000 kronor, utöver det som Försäkringskassan står för. Fördelen med det här är att jag inte kommer att gå tillbaka till City Dental när det här är över, för jag vill trots allt hellre gå till en tandläkare som är trevlig än en som skäller ut mig.

Men beskedet fick luften att gå ur mig. Att tandläkaren var så otrevlig och dessutom den här utgiften på ytterligare 8 000 kronor som jag inte har räknat med. Jag ser mina planer på att reglera mina tänder och få ett vackert leende gå upp i rök, för jag vet inte hur jag möjligen ska kunna ha råd med allting. Utöver det här är det ju andra saker som kostar pengar i år - små detaljer som bröllopet, inköp av ny inredning till vår bostad, drömresan i vinter som jag knappt vet om vi kan genomföra, spanskakursen som börjar nästa vecka....

Just nu känner jag mig totalt gråtfärdig. Jag ska bara ta mig igenom dagen och sedan gå hem och hålla tummarna för att de inkompetenta idioterna på Fortum har orkat slå på vår el igen. Ibland blir det för mycket på en gång, bara.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida