måndag 8 mars 2010

2010-03-08

Solsken!
Snön och minusgraderna hänger kvar, men solen och ljuset är definitivt här nu. Vilken helg det har varit! Vi har passat på att vara ute och promenera och ta vara på dagarna och det har varit toppenskönt.

Jag jobbade hemifrån i fredags, och efter arbetets slut promenerade jag till Fridhemsplan för att möta U. Vi tittade på lampor på Ljushuset och hittade faktiskt några bra alternativ som kan fungera för både hall, kök och arbetsrum. Vi passade på att handla lite på hemvägen och sedan blev det en lugn och skön hemmakväll.

På lördagen hade vi en fixarförmiddag hemma, städ och undanplock och sedan tog vi en lång skön promenad runt hela Kungsholmen men JSk och HE. Vi gick på isen hela vägen och det var en sån där strålande dag, så mycket sol och ljus att vi fick plocka fram solglasögonen för första gången i år. Helt underbart! Vi promenerade i två timmar och avslutade sedan med fika hemma hos oss. Tyvärr kände JSk av sin kattallergi nästan direkt så det blev ett kort besök.

På kvällen hade vi som sagt middagen med EE och MBe, som blev lyckad bortsett från MBe's ständiga grodkommentarer, och efter middagen kom även US över för att titta på Melodifestivalen hos oss. Sin vana trogen hade han givetvis med sig en date, en blond lång tjej - surprise! - som inte sa så mycket under kvällens lopp. Jag är inget jättefan av Melodifestivalen, men det hör väl till att man ska titta så det fick bli så ändå. Det blev en trevlig kväll i alla fall.

Söndagen bjöd på lika strålande väder som på lördagen, åtminstone under första halvan av dagen. Vi tog ännu en promenad, den här gången på isen bort till Fredhäll och sedan tillbaka runt vår ö. Det är verkligen fantastiskt att kunna gå så här vid vattnet och visst hade det varit trevligt att få bo på "första parkett" direkt vid vattnet, men det hade å andra sidan inneburit en eller två miljoner extra i boendekostnad. Vi bor verkligen bra som det är nu också så det finns ingen anledning att klaga i alla fall.

På eftermiddagen tog vi bilen till Kungens Kurva och Mio och Stalands. Vi var i första hand ute efter bokhyllor men även lite andra prylar stod på inköpslistan. Tråkigt nog hittade vi precis ingenting - vanliga, vita enkla bokhyllor verkar helt enkelt inte tillverkas längre. En besvikelse men det är bara att leta vidare. Vi fortsatte hem till C och Ö som bjöd på middag, trevligt att ses och skönt att slippa laga mat. Resten av kvällen var det åter hemmafix som gällde - det finns alltid att göra.

Jag har förresten bestämt mig för att få mina tänder fixade. Det är mycket pengar och helt klart en stor sak att göra, men det betyder verkligen mycket för mig så jag ska genomföra det ändå. Fortsättning följer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida