måndag 1 mars 2010

2010-03-01

Så gör alla!
I fredags firade vi lite, eftersom Danderyd nu är ett avslutat kapitel och vi nu till fullo kan fokusera på Lilla Essingen och vårt nya liv där. Jag åkte tidigt från jobbet, ut till Danderyd - typiskt nog - och ett besök hos min duktige kiropraktor. Som vanligt gjorde han precis rätt, och den här gången tog det nog lite extra för jag blev precis sänkt efteråt, inte helt ovanligt efter en behandling. Det kändes minst sagt konstigt att ta den gamla vanliga tunnelbanan till Mörby Centrum och gå upp den gamla vanliga vägen, ungefär som att flytten in till stan bara var en tillfällig dröm och vi nu var tillbaka i vardagen igen. Som tur är så är det en sanndröm och ingen illusion, vi har verkligen flyttat!

Tillbaka i stan inledde jag fredagkvällen med en liten shoppingrunda. Jag provade den mörkblå-rödrandiga klänningen på Oasis som jag har spanat på länge. Den är verkligen vågad för att vara jag, både kort och tajt, men ack så snygg på! Skön som ett nattlinne och efter att ha provat den var jag ju fast. Jag får se om jag vågar mig på att använda den på jobbet bara.... Ett turkost halsband som var på rea blev det också. Vidare in till Benetton där jag hittade en tröja, tun stickad i en helt underbar kungsblå färg som bara är så rätt för mig. Tyvärr tror jag att tröjan kan vara i lite väl dålig kvalitet - den jag provade i butiken var redan då trasig i nacksömmen och jag misstänker att den tröja jag fick med mig hem kommer att bli likadan och därmed får reklameras. Men jag får se, jag ska ge den en chans för den underbara färgens skull.

Lite senare på kvällen mötte jag U för ett besök på Stockholms vackra opera. Vi skulle se Cosi fan tutte av Mozart. Jag är som sagt ingen stor operabesökare, men den här föreställningen var perfekt för mig. Både handlingen och musiken är lättsam, sångarna var duktiga och berättelsen beskrivs som en komedi med erotiska undertoner - de både vackra systrarna som är förälskade i två soldater, som i sin tur ingår ett vad för att se om systrarna verkligen kan förbli dem trogna. Givetvis går det inte och förväxlingarna avlöser varandra. Titeln Cosi fan tutte betyder just "så gör alla" och syftar till att kvinnor är minsann inte att lita på! Numera har operan dessutom fördelen att föreställningarna textas via textremsa, så det går att följa med i handlinge betydligt lättare än förr i tiden, vilket ju också gör hela upplevelsen roligare. I pausen minglade vi i den underbara guldfoajén, i mina ögon kanske den vackraste salen i världen - helt sagolik med guld överallt och de enorma franska kristallkronorna som lyser upp rummet. Vackert och en bra kväll!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida