onsdag 3 mars 2010

2010-03-03

Orosmoment
Jag har känt en oro på jobbet under i princip hela vintern. Jag kan egentligen inte sätta fingret på exakt var problemet ligger men det är liksom mycket som händer i kulisserna nu, känns det som. Att det inte går bra för företaget nu är allmänt känt, vi har drabbats av samma bakslag under finanskrisen som resten av branschen. Nu är det prat om att byta till billigare lokaler dessutom. Jag tycker inte jobbet är roligt, känner inte att jag får rätt saker gjorda och går ständigt runt med dåligt samvete över det mesta.

Igår hade vi vårt månatliga telefonmöte med det virtuella marknadsteamet från samtliga kontor, och då berättade vår marknadschef att hela marknadsavdelningen - inklusive oss som sitter på andra kontor - kommer att gås igenom, "screenas". Syftet är att se hur många personer vi egentligen behöver vara, vad vi lägger tiden på och så. Jag gör givetvis min egen tolkning av det här. För några år sedan, när jag jobbade på TeliaSonera, blev samtliga medarbetare ombedda att skriva en beskrivning av sina tjänster - vad gör vi, hur mycket och varför. Vi var ju inte dummare än att vi förstod varför detta skulle göras, och mycket riktigt, några månader senare började uppsägningarna trilla in. För min del ledde det till ett positivt resultat, jag valde att sluta eftersom jag ändå hade börjat fundera på det, men det är ju ingenting man vet i förväg. Nu vet jag att jag inte borde måla fan på väggen för tidigt - jag vet inte ännu alls vad det här som händer nu kommer att innebära. Som jag förstod det hela hade marknadschefen egentligen varit ute efter att få anställa fler personer eftersom hon tycker de har för mycket att göra. Kanske kommer det här inte alls att leda till något negativt, men som sagt, mina erfarenheter talar ändå sitt tydliga språk och var jag inte orolig förut så är jag det helt klart nu. Jag ska ha ett möte med min chef idag som jag inte alls ser fram emot, och då tänker jag passa på att fråga om det här är något han känner till sedan tidigare.

Igår premiärgick jag och U hela vägen hem från jobbet till Lilla Essingen. Vi passade på att spana lite på lampor och annan heminredning på vägen och kom hem med två toapappershållare samt mycket praktiska "galgkrokar" som jag har hängt upp alla mina halsband på - perfekt! Jag lyckades också förälska mig i ett par underbara korallfärgade ballerinaskor - jag har sett dem förut men nu hittade jag dem äntligen live också. De måste provas närmare, och jag börjar förstås också fundera över om de skulle kunna funka som bröllopsskor för mig. Vita sidenpumps är liksom inte my cup of tea utan jag har gärna något i en annan färg, och kanske dessa skulle vara helt rätt för mig. Tål att tänkas på.

Idag ska jag till en tandläkare som ska titta på mina hemska tänder och komma med ett förslag på vad man skulle kunna göra. Jag har förstått att det kommer att bli dyyyyyrt men frågan är om det inte ändå skulle vara värt det. I kväll har jag min vanliga cykelträning att se fram emot och sedan blir det en egen hemmakväll eftersom U är borta på tjänsteresa till i morgon kväll. Hoppas jag kan sova, första natten ensam i lägenheten blir det!

Dagens roligaste besked hittills är för övrigt att jag har vunnit en fin olivtvål hos Mia, härligt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida