måndag 4 januari 2010

2010-01-04

Ett nytt år
Jul- och nyårshelgerna har bjudit på både ups and downs. Jag har varit avslappnad mer än på länge - nästan ledig, inte riktigt förstås, men jag har hållit mig borta från stan och kontoret och bara det har varit guld värt för mig. Nyårsafton tillbringade vi med bland andra TF hemma hos CEd på Södermalm. Jag kan inte säga att det var världens roligaste nyårsafton men i år blev det som det blev i alla fall. Vid tolvslaget gick vi bort till Mäster Mikaels gata och såg fyrverkerierna över Stockholm - vansinnigt kallt, men vackert!

Jag har annars varit inne i en lite sorgsen period nu. Jag har inte velat träffa någon, inte velat göra något, har inte känt mig intresserad av någonting alls i princip, och samtidigt har jag varit både uttråkad och rastlös och tyckt att det inte har hänt tillräckligt mycket. Konstigt och jag har inte riktigt känt igen mig själv, ärligt talat. Jag funderar på om det kan vara en bieffekt av mina p-piller, eller om det är en helt vanlig depression som jag verkar ha lätt att halka in i titt som tätt. Det här med p-pillren har ju hänt förut. Det är som att känslorna liksom stängs av - jag blir aldrig riktigt glad och aldrig riktigt ledsen utan är liksom parkerad någonstans under mittenstrecket. Jag hoppas att det lyfter snart.

I lördags var vi och TF i Västerås och hälsade på CS och LS. Västerås är en stad jag knappt har varit i förut och i lördags kunde jag lätt förstå varför. Rent ut sagt en vansinnigt tråkig stad - jag skulle aldrig i livet vilja bo där. Vi gick runt i kylan och tittade i tråkiga affärer i ett par timmar och åkte sedan ut till familjen S. De bor desto bättre - ett fantastiskt nybyggt hus på stor sjötomt med egen brygga direkt vid Mälarens strand. Ett riktigt drömboende om man vill bo på landet. Det blev en lugn och avkopplande dag med skön promenad i vinterlandskapet och givetvis massor av god mat, som alltid med den familjen. LS är så där urduktig och huslig och pysslig som jag helt enkelt aldrig kommer att bli - så är det bara. Det var i alla fall skönt att komma iväg och byta miljö för en dag - det behövdes.

Igår kväll var vi och AP hemma hos mina föräldrar på middag. Hela familjen var samlad och Maja kom fram och hälsade lite också. Hon fyller 19 år igår - fina, underbara Maja som är en så väldigt viktig del av vår familj. Middagen blev lyckad - god mat och trevligt och nog framför allt skönt för mamma att ha det klart eftersom hon har gruvat sig för den. Hon vill göra allt så extremt bra och har ständiga mindervärdeskomplex - man kan nästan tro att vi är släkt!

Idag är vardagen tillbaka igen. Jag sitter på kontoret och har åter infogat mig i vanliga rutiner och vanliga vanor. Jag ska komma igång med träningen igen och det behövs. Mitt träningsmål för året är att hålla min vanliga dos och dessutom lägga på promenader så ofta som möjligt.

2010 är också året som innebär stora händelser för mig och UP. Vi ska äntligen beställa våra ringar nu i januari. Sista helgen i januari går flyttlasset från Mörby till Lilla Essingen och en helt ny episod i våra liv tar sin början. Jag längtar verkligen efter att få inreda och få skapa ett vackert hem för oss. Våren kommer, förutom inredning, att innebära bröllopsplanering. Den 21 augusti gifter vi oss och jag önskar att det ska bli en dag som uppfyller allt vi någonsin drömt om. Om allt går vägen kommer vi också iväg på en försenad bröllopsresa till Ecuador och Galapagos nästa vinter. Det här kommer helt klart inte att bli det billigaste året i vår historia, men förhoppningsvis i alla fall vårt bästa hittills. Jag ser fram emot 2010 med tillförsikt och förväntan.

2 kommentarer:

Anonymous charlotte sa...

Hej. Jag ville bara säga att jag läste din komentar på Englas blogg och jag kände igen mig väldigt mycket i det du skrev. Tyvärr ;-P Vi får hoppas att det här nya året för med sig massa gott istället! Spana gärna in hos mig och lämna en kommentar om du vill :-) Massa kramar /Charlotte i Örebro

4 januari 2010 kl. 15:06  
Anonymous Charlotte sa...

Vad kul! Ja, man måste nog försöka släppa, så gått det går. Men jag vet, vissa dagar är det svårare än andra. Synd att det skall vara så. Men nu ser vi framåt som sagt :-) Kraaam

4 januari 2010 kl. 17:48  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida