tisdag 22 december 2009

2009-12-22

Varva ner
Idag är det da'n före da'n före doppareda'n! Jösses vad tiden flyger iväg! Jag har börjat min nedvarvning nu och jobbar hemifrån både idag och i morgon. Det känns skönt och lugnande men jag har ändå lite dåligt samvete för det. Dumt att tänka så, det gör ju ingen lyckligare.

Träningspasset igår var så där magiskt underbart som just bara cykelpass kan vara ibland. Roliga, starka, adrenalin så att taket lyfter sig. Jag ger allt jag har och känner mig urstark och oövervinnerlig. På vägen hem stannade jag till på Lindex och provade ett par jeans, mellanblå med lite rakare och smalare ben än jag brukar kunna ha. Till min stora chock passade de faktiskt och bara det gjorde att jag nästan ville slå till direkt. Det här modet med stuprörsjeans är så totalt fel för mig som har väldigt muskulösa ben så jag brukar köra på vidare ben och bootcut oavsett om det är inne eller inte. Samma sak gäller när det handlar om att kunna ha jeansen innanför stövlarna. För det mesta är det bara att glömma för min del, fullständigt omöjligt. Eller kanske inte..! Åter har jag hamnat i den där önskan om att förnya och förändra mig som jag så ofta kommer in i. Jag ska fundera på saken i alla fall.

Vi har fått en nyårsinbjudan av TF. Han och CEd ska ha middagsbjudning hemma hos henne och eftersom jag och UP just nu inte har några bättre alternativ antar jag att vi kommer att tacka ja till dem. Det är bara en liten nackdel och det är det här med maten, som för mig är en så viktig del av nyårsfirandet. TF och CEd har bestämt nyårsmiddagens varmrätt till... köttgryta med ris och grönsaker. Jag vill inte gnälla på folks val, men allvarligt, till och med om jag var en sån som åt kött skulle jag tycka att det valet var hur tråkigt som helst. Dessutom är CEd så extremt allergisk mot fisk och skaldjur så det kommer inte på tal att jag ens skulle kunna ta med mig något sådant och tillaga för egen del. Min varmrätt, om jag skulle göra motsvarande, skulle i så fall bli något i stil med ris med ratatouille. Kul jul. Jag hoppar inte direkt jämfota av kulinarisk glädje. Vi får se hur det blir.

Idag är det kallare än någonsin tror jag, massor av snö, strålande sol och klarblå himmel. Så vackert ute och idag blir det definitivt en lunchpromenad - på med täckbyxorna bara så fryser jag inte. Det är skönt att få varva ner, att få ro i själen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida