måndag 28 december 2009

2009-12-28

Strålande jul
Vi har haft lugna sköna juldagar här. Massor av snö även om temperaturen har gått upp och ner från plusgrader och snöblandat regn till isande kyla. Nu ska det tydligen vara riktigt kallt i några dagar sägs det i alla fall.

Julaftonen firade jag hos mina föräldrar och Maja i Sollentuna. Även C, Ø och SL var där och det blev en skön julafton, förstås med massvis av mat, fika och julgodis. Jag har fått massor av fina julklappar och är även nöjd med dem jag själv har gett bort. Juldagen hade vi en riktig slappardag. Vi tog en promenad i stormvindarna vilket behövdes men inte var alltför njutbart, men för övrigt gjorde vi inte många knop. Såg på filmer, åt godis, hade det skönt bara.

På annandagen åkte vi till det nybyggda Sollentuna Centrum för att byta ett par av UP's julklappar. Det är ombyggt till oigenkännlighet - jag kan inte tro att det är samma ställe. Fint men inte jättestort, men det behövs nog inte heller med tanke på hur många andra större centrum som finns i närheten. Det var inte alls mycket folk där heller vilket var skönt. Jag provade "min" ringkombination igen och nu har jag nog äntligen kommit fram till rätt bredd: två släta rödguldsringar som är 4,5 mm vardera och en vitguldsring med stenar med fadeninfattning som är 2,8 mm bred. Jag hoppas att exakt de måtten går att få till för det är en bredd som faktiskt funkar på mitt fingar.

På kvällen var vi på den traditionella annandagsmiddagen hos AP, trevligt ungefär som det brukar vara. Igår åkte vi över till mina föräldrar igen, lunch och fika i mängder bjöds det på. Vi visade våra utvalda Afrikabilder och mina föräldrar var klart imponerade och intresserade av allt vi har varit med om. Igår kväll var vi hos BC och HT på middag. Även JSk och HE var där. Det var en trevlig kväll, mycket mat och väldigt mycket bröllopsprat eftersom BC och HT gifte sig i somras och både vi och HE och JSk ska gifta oss nästa sommar. Spontant känns det som att HE och JSk gör en större sak av sitt bröllop än vad vi gör, men jag är ändå nöjd med det vi har tänkt och planerat så här långt. Bröllopet ska ju spegla oss och de vi är. Annars var kvällen ungefär som det brukar vara i det här sällskapet - framför allt HE, BC och även JSk pratar så mycket så jag får inte en syl i vädret. Till och med UP framstår som tyst i deras sällskap.

Den här veckan kommer jag att jobba hemifrån. Jag vill ha en paus från kontoret och ta det lite lugnare i stället. Det blir nog ingen träning utan jag får satsa på promenader i stället. Mitt träningsmål inför 2010 är att behålla min normala träningsdos - två cykelpass och ett styrkepass varje vecka - och dessutom lägga på promenader så ofta som möjligt. Målet är att ta en rejäl långpromenad varje helg och dessutom att gå åtminstone hem från jobbet åtminstone de två dagar varje vecka när jag inte tränar. Det borde inte vara omöjligt att hålla det målet - jag gillar ju att promenera och vara ute och röra på mig så det kommer nog att bli ett sant nöje med den lågintensiva träningen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida