tisdag 8 december 2009

2009-12-08

Vaccinerad
Måndagen började lätt dramatiskt med vaccination mot svininfluensan det första som hände när jag kom innanför dörren på kontoret. Jag hade egentligen inte velat ta sprutan igår eftersom det betydde att jag måste avboka måndagens - veckans - favoritträning ännu en gång. Men det var bara att få det gjort så nu är jag vaccinerad och klar. Jag gick hela dagen och kvällen och bara väntade på att börja må dåligt, eftersom jag har hört att det är vad som händer i princip alla som får sprutan. Men jag kände ingenting varken på dagen och kvällen. Möjligen lite tröttare än vanligt och lite öm just där jag fått sprutan i vänster arm, men det var allt. Idag fick jag höra att de som blir dåliga av sprutan blir det just för att de har ett dåligt immunförsvar mot den här typen av influensa. Med andra ord, blir man dålig av sprutan skulle man ha blivit rejält dålig av själva influensan. Jag kan alltså dra slutsatsen att jag inte skulle ha blivit särskilt sjuk om jag hade råkat få den - alltid något positivt i mörkret!

Jag åt lunch med UP för att få lite tid att prata igenom bröllopsfotografer och hans möte med mäklaren på morgonen. Men just när vi hade beställt mat ringde JSk till UP och ville göra oss sällskap. Jag har inte träffa JSk på länge och som vanligt kändes det konstigt att se honom. Jag vet inte vad det är med JSk. Han är ju inte otrevlig eller något sådant. Men han är hal i mina ögon, jag vet aldrig riktigt var jag har honom. Han har visat många sidor hos sig själv som är allt annat än positiva och de sidorna har tyvärr färgat mitt intryck av den person han är. Jag känner mig aldrig avslappnad med honom, lika lite som jag gör med till exempel Kroatiengänget. Jag vet inte vad jag ska säga och det blir bara konstigt i största allmänhet. Jag skulle tro att han känner av det på samma sätt med mig.

Vi pratade lite om JSk's och HE's kommande bröllop nästa sommar och JSk berättade att de ska servera helgrillad hjort. I mina ögon kan jag inte tänka mig något vidrigare än ett helgrillat djur - risken finns att jag skulle må riktigt illa och inte kunna äta något överhuvudtaget om jag satt på en sån middag. Jag är väldigt kluven till det bröllopet överhuvudtaget. De ska gifta sig i Nordingrå där HE är uppvuxen. Det är fantastiskt vackert där och jag vill förstås gärna åka dit - det är ju nästan som hemma för mig eftersom vi har Frök som ligger bara någon timme därifrån. Men att åka dit för deras bröllop känns inte självklart. Det skulle betyda att jag måste ta semester eftersom man måste åka dit redan på fredagen för att hinna i tid. Det betyder att jag måste lägga pengar på resa och boende, och med tanke på att jag knappt känner dem och dessutom inte ens tycker speciellt bra om JSk så är jag inte säker på att jag faktiskt vill det, helt enkelt att jag tycker det är värt det för mig. Jag inser också att blir jag bjuden så blir jag det enbart i egenskap av UP's flickvän, inte för min egen skull. De ska ha omkring 100 gäster och jag kan inte tänka mig att de skulle gråta blod eller knappt ens märka om jag inte var där. Jag kan till och med tänka mig att UP skulle ha roligare om han åkte på egen hand. Men vi är inte där ännu så jag har tid att tänka på saken.

UP var borta på tjänsteresa ännu en gång - det känns som att jag har hur mycket egen tid som helst nu trots att vi bor tillsammans. Minst en gång i veckan är han borta, tråkigt nog. Jag tog det lugnt under kvällen eftersom jag skulle vila efter sprutan. Körde ett par tvättmaskiner och tvättade två ullplagg för hand, strök - det där eviga projektet som aldrig tar slut! - och tog ut katterna en sväng, men de var bara rädda båda två och ville gå in på en gång. De brukar inte vara pigga på att gå ut på vintern men kanske blir det lite mer ändå när de flyttar över till R snart.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida