fredag 25 september 2009

2009-09-25

Nästan helg
Idag jobbar jag hemifrån. Det är otroligt skönt att få pausen från kontoret, att få sitta i fred och bara fokusera på mig själv. På sätt och vis är det nästan som att vara ledig, men samtigt gnager stressen i mig över de där uppgifterna jag inte har fått gjort. Det kan vara tröttande också eftersom det är så stilla - tyst, utan intryck. I kväll ska jag ta hand om mig själv - äta något gott, dricka ett glas vin, kanske se en film. Köpa smågodis till och med tror jag - det gör jag väldigt sällan men ibland vill jag ha.

Jag hoppade över träningen igår för att följa med EB och PR på after work på Café Opera, men med facit i hand hade jag nog hellre gått och tränat ändå. Barhänget var helt enkelt ganska tråkigt - jag kände mig inte särskilt social utan ville helst bara vara tyst och såg fram emot att åka hem igen. Jag har haft lite kontakt med UP och det är kluvet att prata med honom. Hade han varit iväg med vänner hade jag nog inte ställt en enda fråga om hans resa. Nu är det mer OK, när han är med sin mamma. Men hela den där resefrågan är så fruktansvärt infekterad och ärret sitter kvar än idag. Det tar tid - allt tar mer tid än man kan tro.

Jag hann med några privata saker igår mellan möten och after work. Jag provade fler ringar och det är ganska meningslöst eftersom det aldrig går att få prova rätt ringar. Det finns aldrig rätt bredd, rätt infattning, rätt höjd i butikerna utan det blir att gissa sig fram till ungefär hur man tror att slutresultatet kommer att bli. Men jag har bestämt mig i alla fall och nu önskar jag bara att UP ska göra samma sak så vi kan beställa våra ringar snart. Förutom ringarna letade jag efter kappa och hittade två bra alternativ. Den ena kappan finns på Zara, ljusbeige och knälång med stor krage. Färgmässigt och längmässigt är den precis vad jag har tänkt mig och priset är inte alltför blodigt heller. Kappa nummer två är 500 kronor dyrare och finns på Benetton. Den är en sådan kappa som jag vid första anblick nog inte ens hade funderat över - bouclétyg i melerat grått och rosa, stor krage, vid nederdel, slutar på halva låret ungefär. Men när den kommer på är den underbar - helt i mina färger och bara så fantastisk. Jag måste prova dem båda igen, och framför allt måste jag prova min gamla svarta kappa igen och se om jag kanske ändå kan stå ut med den ett år till. Just nu känns den så tråkig så jag kan gråta, men jag ska tänka på det i alla fall.

Gårdagens positiva nyhet var att PSR har betalat ut ytterligare 12 000 kronor till mig i skadestånd för min handledsoperation. Sammanlagt har jag fått ut knappt 40 000 kronor för handleden och det passar väldigt bra nu med tanke på bröllopet och alla utgifter i samband med det. Min vänstra handled betalade min soffa - den högra kanske kan betala mina ringar! Bekräftelsen på vår vigselbokning har också kommit nu och det känns absurt och galet och roligt att vi verkligen ska göra det här, att vi ska gifta oss om mindre än ett år! Jag funderar på att sälja min gamla brudklänning men då måste den först kemtvättas. Det är bara att inse att jag varken kan eller vill spara på allting så det är kanske lika bra att låta den åka ut också.

Annars är dagen lugn. Det är soligt men blåsigt ute, en sån där härlig höstdag med klar luft, en föraning om den kallare årstiden. Sådana dagar som den här gillar jag hösten - nu är det bara härligt och vackert och träden är fortfarande gröna med bara en aning av gult i sig. Jag tänker att livet inte är så tokigt, ändå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida