tisdag 22 september 2009

2009-09-22

Jag - projektören
Igår sa EB till mig att jag alltid har något projekt på gång. Det stämmer faktiskt - så fort ett projekt är klart kastar jag mig in i nästa. Så fort jobbet med Afrikaresan var över började jag planera för nästa resa. Bostadsprojektet är långt ifrån klart men i stället för att flytta, vilket verkar ta för lång tid, drar jag igång renoverings- och förändringsprojekt i vår nuvarande lägenhet i stället. Nu har vi dessutom kommit igång med ännu en stor uppgift; bröllopet om ett knappt år. Vi saknar verkligen inte saker att göra.

Min klädförsäljning har inte gett så mycket tyvärr. Tjejen som mailade mig om paljettkjolen har inte svarat igen och förutom henne har jag inte hört ett ljud tyvärr. Synd men så kan det vara. Jag får vänta och se vad som händer. Lite mer utrymme i garderoberna blir det i alla fall men å andra sidan fylls det ju på lika snabbt igen - dessvärre, kan jag nog säga. Men jag har börjat ändra mitt tankesätt lite grann nu när det gäller shopping - jag tänker mer utifrån att försöka hitta användbara basplagg som funkar till mycket, inte bara ta något för att det finns och är snyggt utan det ska vara rätt för mig också, rätt och användbart. Jag tänker annorlunda när det gäller färger också. Inget mer svart i min garderob - det har jag så mycket av redan. Nu ska jag få in andra färger i stället, helst ljusare, gladare färger som passar mig. En viss förändring ska det till, som sagt.

Jag hårdtränade efter jobbet igår, cykelpasset som är veckans bästa träning för mig. Det var roligt och jobbigt och jag mådde bra efteråt. Jag och UP gjorde sällskap hem och åt en snabb middag med vegetariska hamburgare och resten av plommonpajen till efterrätt. Jag tog ut katterna en sväng i kylan, strök kläder, fixade och donade lite hemma. Min dator fungerar nu igen - tack och lov för UP som har kämpat på med den. Men jobbinloggningen fungerar givetvis inte så jag måste ta ett snack med NN för att höra var felet kan ligga. Jag skulle vilja få igång datorn tills UP åker iväg till Paris i morgon så jag kan jobba hemifrån på fredag. Det vore otroligt skönt att slippa kontoret för en gångs skull, att få ta en paus.

Något jag skulle behöva träna upp rent mentalt är min förmåga att hålla mig fokuserad och koncentrerad även när det gäller arbetsuppgifter som är mindre roliga. Vissa saker gillar jag jättemycket - uppgifter som innefattar texter och bilder, kreativitet, skapande. Dem gillar jag för det mesta. Andra saker får mig att tappa fokus totalt. Jag kan behålla koncentrationen i några minuter och sedan far tankarna iväg igen. Jag vet inte om det är fel på uppgifterna som inte är tillräckligt inspirerande eller om det är fel på mig som inte kan göra uppgifterna inspirerande nog. Det är i alla fall något att jobba på för min del. UP tyckte att jag skulle fundera ut positiva saker som händer om jag gör en uppgift bra - till exempel, om jag skriver den här pressreleasen om ett ämne jag egentligen inte förstår, så kommer jag att lära mig något nytt och det kommer i slutänden att leda till att jag kan få ett ännu bättre jobb med ännu högre lön. Och så. Försöka kan man alltid.

Men jag skulle definitivt behöva något i jobbet som fångar mig mer, något som kan behålla mitt intresse längre än så här. Kanske är det branschen som inte är tillräckligt rolig för mig. Uppgifterna är det ju egentligen inte fel på - det är kanske bara själva ämnet som inte funkar i längden. Men det jag i alla fall vet nu är att jag inte har minsta lust att börja söka jobb igen, även om självförtroendet nu är gott. Jag vill ändå ha mer på min CV innan jag söker mig vidare. Jag vill inte ha ännu ett likadant jobb som det här - nästa gång vill jag komma högre än så.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida