måndag 14 september 2009

2009-09-14

Lokaljakt och lite annat
Ännu en helg har passerat med ljusets hastighet. Det är otroligt, jag tycker knappt jag hinner blinka ens så är det måndag igen.

Den här helgen har jag faktiskt varit social. Jag har av någon anledning haft mer energi och vilja till att träffa folk än på länge och då får man passa på. Jag drog igång en after work på Riche och till min förvåning dök faktiskt en del personer upp, även om de flesta försvann snabbt också. EE kom dit med en ny pojkvän, eller date eller vad han nu är. Det är första gången jag har sett henne med en pojkvän sedan Gävle och det är roligt att hon träffar någon nu. Han verkade trevlig men ändå lite underlig. Jag berättade för EE att jag och UP har förlovat oss och killen petade på min mage och frågade det första han gjorde om jag var gravid?! Jag blev lätt chockad över hans fråga - jag vet att jag inte har någon mage, har aldrig haft det. Jag stod där med vinglaset i högsta hugg och lyckades skratta bort hans fråga och låtsas som att det regnade, men innerst inne kokade jag av irritation. Så där säger man inte till någon, på några villkor. Jag hoppas på att det bara var ett tillfälligt hjärnsläpp och att han egentligen är en jättebra och trevlig kille för EE. När alla andra hade gått gick jag och UP vidare åt åt tapas på Oxid och sedan åkte vi hem och slappade resten av kvällen.

På lördagen var vi och tittade på två festlokaler. Först åkte vi till Fjärilshuset, som i och för sig är en udda och lite rolig miljö, men den kändes lite i enklaste laget för ett bröllop ändå. Därefter åkte vi till Djursholms slott, som förvisso är fint och pampigt men samtidigt väldigt stelt och mörkt och tungt, på något vis. Det känns inte som rätt ställe för mig att fira bröllop.

På kvällen klädde jag upp mig och åkte hem till PR för tjejmiddag. Förväntningarna var stora efter sommarens kanonroliga tjejmiddag, men den här gången kom vi aldrig igång lika mycket. Alla tjejerna var jättetrevliga men det blev aldrig den där verkliga partystämningen som vi hade i somras.

Igår var vi och fikade hos mina föräldrar en sväng. Jag ska bo där två nätter i veckan för att vara kattvakt hos Maja när mamma och pappa åker till CSN och IN i Jönköping så jag passade på att lämna lite kläder. Efter fikat gick vår lokaljakt vidare. Vi åkte till Carlshälls gård på Långholmen, som ligger mycket vackert inbäddad i grönska alldeles vid vattnet. Nackdelen med den lokalen är att den är lite mörk och dessutom måste all mat och dryck köpas av lokalen, vilket ju drar upp priset en del. När vi ändå var där passade vi på att titta in i Långholmens Värdshus också. Lokalen är fin men omgivningarna urtråkiga så det blir det nog inte.

Vi åkte vidare till Södermalm, L'Estradska skolan - tråkig lokal med vackert läge - och Ersta Terrass - för litet. Ingen framgång än så länge med andra ord. Jag börjar fundera mer och mer på Rosendals Värdshus där C och Ø hade sin bröllopsfest. Det är verkligen inte mitt förstahandsval att ta samma ställe som dem, men det är och förblir än så länge den bästa bröllopslokal jag har sett så tankarna finns där.

Jag har fått riktigt rensmani hemma. Nu i helgen har jag skänkt bort en kjol och en sport-bh. Jag har lagt ut annonser på Modette för att försöka sälja två par jeans, min paljettkjol, två toppar, en ring, två halsband och ett par örhängen. Går det inte att sälja så kommer jag att skänka bort i alla fall en del av dem. Vi får se hur det går. Det är i alla fall ingen som har hört av sig angående min kaffebryggare men jag hoppas på tur där också. Här ska rensas!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida