måndag 29 juni 2009

2009-06-29

Tjejfester är bäst
Jag är trött på att jobba nu. Semestern hägrar och det är alldeles för mycket kvar att göra inför Afrikaresan för att jag ska ha ro att fokusera på jobbet på dagarna. En viktig seger i fredags var i alla fall att jag fick rätt när det gäller hotellpriset i Arusha. Resebyrån där nere hade räknat fel hela tiden och efter massor av mail fram och tillbaka fick jag igenom budskapet och tjejen medgav att hon hade räknat fel ändå. Fredagen blev annars lugn, vi gjorde inget särskilt på kvällen förutom att åka och storhandla och sitta ute och äta medköpt middag i kvällssolen.

På lördagen gick jag upp tidigt och åkte och hämtade mamma i Ulriksdal. Vi tog bilen upp till Häverödal för att titta på hotellet där katterna ska bo under elva dagar i sommar. Nu med facit i hand, när jag har varit där, känns det precis som väntat inte ett dugg bra att tvinga dem att bo där. De kommer förmodligen att deppa ihop fullständigt under så lång tid. Det är en liten bur, kanske 1,5 x 1,5 meter inomhus och sedan ett lika stort utrymme utomhus som man kommer åt genom en liten kattlucka. Jag antar att det här katthotellet förmodligen är ungefär lika bra (eller dåligt) som alla andra katthotell, men det hjälper inte. Jag vill verkligen inte utsätta katterna för det här. Nu har jag inget val, resan är bokad och allt är klart och alternativet mot att de ska bo där är att jag stannar hemma hela sommaren, men ändå. Det kommer definitivt ta udden från min semesterglädje.

Vi åkte tillbaka hem till oss och där var UP och hans mamma. Vi bjöd på lunch och våra mammor verkar faktiskt komma hyfsat väl överens ändå. Tur är det. Efter lunchen åkte AP hem och jag, mamma och UP gick ner till Edsviken och låg och solade på klipporna en stund. Det var jättevarmt, minst sagt, men fortfarande ganska kallt i vattnet.

På kvällen var jag bjuden på tjejmiddag hos PR och UP skulle på inflyttningsfest hos JSk och HE. Jag var mer än glad att få tacka nej till den festen och klädde i stället upp mig till tänderna inför min egen partykväll. Med facit i hand kan jag säga att det var den absolut roligaste kväll jag har haft på jag vet inte hur länge. Vi var sex tjejer och vi åt middag, drack vin och drinkar, spelade musik och dansade i vardagsrummet. Sent på kvällen tog vi taxi ner på stan och gick till Bistro Jarl för att fortsätta kvällen där. Helt enkelt perfekt och jag var mer än nöjd när jag vinglade hemåt i natten.

Söndagen var inte lika rolig - jag var riktigt seg och tillbringade halva dagen i sängen. Så kan det bli. På kvällen kom TM, TF och ASj över för att grilla. Vi gick ner till Edsviken igen och den här gången badade jag. Det var riktigt skönt - helt klart varmare än bara en dag tidigare. Vi grillade och satt och pratade och det var ännu en skön kväll. Synd att helgerna går så fort.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida