måndag 22 juni 2009

2009-06-22

Den mest bisarra midsommarhelgen någonsin
Våra midsommarplaner bestämdes verkligen i sista minuten det här året. Det slutade med att jag och UP firade midsommardagen själva på egen hand, med god sommarlunch i solen på balkongen. Det var egentligen ingen katastrof för min del - alternativet lockade inte utan det här kändes ändå rätt bra. Vi jobbade lite med semesterplanerna också och det är mer och mer som börjar ta form nu även om vi fortfarande har alldeles för mycket kvar att göra och alldeles för lite tid för att göra det klart. Vi tittade på flyg igen och upptäckte att det faktiskt visst går att boka flyg till Arusha den 10 juli, liksom till Zanzibar den 27 juli. Jag har mailat säljaren på Ethiopian Airlines för att fråga vad som händer men har inte fått svar ännu.

På kvällen på midsommarafton åkte vi bil - jag körde - till Täby Kyrkby och SS' och HE's nya hus. Det är en stor villa med tomt med pool. De håller på att renovera den nu och det ser ut att bli riktigt fint - ett hus helt i min smak när det väl blir klart, kan jag tänka mig. Så långt var allting väl, men kvällen havererade ändå ganska snart. De andra - SS, HE, LJo och hennes sambo O hade varit hos LJo och O på dagen, ätit sillunch och druckit ett stort antal snapsar, som det verkade. LJo hade varit nykter under dagen för att kunna ta bilen ut till Täby så hon var faktiskt väldigt normal och till och med trevlig, jämfört med de övriga. Jag, UP och LJo skötte grillningen och resten irrade runt och bara var fulla. I början av kvällen var de mest bara glada, men ju längre kvällen gick desto värre blev framför allt SS. Hon hällde i sig helt kopiösa mängder sprit - under alla år jag har känt henne har jag aldrig sett henne så kalasfull som den här kvällen. Mitt under middagen drog hon med sig O ut på altanen för att prata ut om sina problem med HE. Sedan började hon klaga på HE helt öppet inför oss andra, och vid det laget började HE märka att det var på väg att gå över styr så han försökte skärpa till sig och nyktra till, vilket han ska ha en stor eloge för. Men SS fortsatte hälla i sig och började gräla med HE och ännu lite senare började även LJo och O att gräla, lagom till att SS tuppade av i sängen och var helt borta för resten av kvällen. Då valde jag och UP att åka hem och vi var båda enormt tacksamma över att ha bil och bara kunna åka därifrån.

Hela kvällen var som att vara med i en pjäs av Lars Norén eller en film av David Lynch - det kändes som att vad som helst kunde hända och allt urartade mer och mer ju längre tiden gick. Vi var båda fullständigt överens om att aldrig mer på några villkor fira midsommar med SS. Synd men vår gräns är passerad nu - hon betedde sig extremt illa mot sina gäster men det var ändå ingenting mot hur illa hon betedde sig mot HE. De verkar absolut inte vara lyckliga tillsammans och det känns inte som någon bra framtid för dem just nu i alla fall. Jag hoppas att jag har fel.

På midsommardagen åkte vi med mamma en tur ut till Långängens naturreservat på Lidingö. Vi promenerade på små skogsvägar och hade en skön eftermiddag som vi avslutade med fika på Stocksunds Hamnkrog och en liten promenad till Cedergrenska Tornet och hem till UP's föräldrahem. Söndagen blev ännu lugnare - sommarvärmen höll sig borta även igår och vi gjorde inte mycket förutom en lång promenad längs Edsviken, hela vägen bort till Bergendal och tillbaka. Det tog ungefär tre timmar och var helt klart nyttigt för oss med tanke på vår kommande bergsvandring. Vi lagade en supergod pizza till middag och jobbade vidare med resan på kvällen. Det verkar som att vi aldrig blir riktigt klara med allting - fortfarande är det fullt upp med allt vi ska fixa. En vecka vid Medelhavet hade helt klart varit enklare för oss, men också klart tråkigare. Man gör sina val, helt enkelt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida