onsdag 3 juni 2009

2009-06-03

Tjejmiddag
Gårdagens utvecklingssamtal gick bra. Jag och TA pratade om jobbet i allmänhet, om uppgifter och projekt. TA sa att han såg mig som effektiv och produktiv, att han hoppas att jag ska vilja ta på mig ännu större helhetsansvar med tiden och att han också har grupperat in mig bland ledarna när det gäller lönerevisionen. Jag vet inte vad det innebär men har bestämt att inte dra några större växlar av det ändå.

Min inplanerade resevaccinanering igår blev inställd. Mottagningen hade inte rätt personal på plats så jag får vackert komma tillbaka en annan dag - först nästa vecka, eftersom jag tränar både idag och i morgon och jobbar hemifrån på fredag.

Tråkigt nog blev jag osams med UP på telefon precis när jag var på väg till vaccineringen. Jag har fått en sångtext av JSk som ska framföras på BC's och HT's bröllop på lördag. Det är en omskriven text med en hel massa verser till melodin av Staten och kapitalet. Spontant känner jag att jag helst inte vill sjunga. Tanken är att en hel bunt människor ska dela upp verserna mellan sig och sjunga en bit var. Grejen är att jag kan inte melodin, sången är inte lätt att sjunga utan det kommer helt klart att låta väldigt illa. Jag är inte nära vän till brudparet och jag tror knappast att de förväntar sig att jag ska ställa mig upp och sjunga en sång för dem under middagen.

Sist men inte minst innehåller sången givetvis den tokroliga passagen om hur BC delade säng med JSk och UP första gången de träffades. Den här historien har jag hört alldeles för många gånger och jag har aldrig tyckt att det har varit en rolig historia. Det var här jag och UP rök ihop. Han kan inte förstå varför jag inte tycker det är roligt. Han anser att jag borde vara glad för hans skull för att han har så roliga minnen. Och jag fattar inte. Varför ska jag vara glad för att UP har delat säng med en annan tjej? Ska jag vara glad över att UP har 48 000 pussbilder på sig själv och LJ också? Jag kanske rent utav ska vara glad över alla tjejer som UP har haft sex med tidigare som har gjort att han är bra i sängen idag?

Nej, det där går inte ihop för mig. Jag är uppriktigt sagt inte ett dugg glad för att UP har delat säng med BC. Jag tycker inte att det är det minsta roligt att alltid få höra talas om det - till och med på bröllopet - och jag har ingen som helst lust att ställa mig upp och sjunga en hopplös sång om det till brudparets ära. Det är helt enkelt inte min grej och jag har kommit så långt i livet att jag har slutat göra saker för andras skull om det känns helt fel för mig själv. Alltså blir det ingen sång för mig. Ett enkelt val. Om UP måste vara sur för att jag inte är glad över att han har delat säng med andra tjejer, ja, then so be it. Jag kommer inte att ändra mig på den här punkten.

Kvällen ägnades åt middagsträff med PH, JP, SS och en tjej till som jag inte känner sedan tidigare. Maten var inte mycket att hurra för men det blev en trevlig kväll ändå även om jag hade lite känningar av det där att befinna mig i en egen bubbla, som jag ofta känner i sällskap med andra. De andra pratar så mycket att de nästan slutar lyssna och det är just i den typen av sällskap som jag blir tyst. Men jag fick ändå berätta lite om våra sommarplaner och som väntat blev tjejerna klart imponerade. Det var lite roligt ändå.

Jag och UP pratade när vi sågs hemma och vi är vänner igen. Jag har försökt förklara för honom hur jag känner och vad jag ser som mer intimt än vad man normalt gör med vänner - åtminstone i mina ögon. Till det hör till exempel att dela säng med någon av motsatt kön, att sitta och pussas och att titta på en annan kvinna som klär av sig naken. Det är min syn och jag säger inte att den är den enda rätta men det är mina egna tankar det handlar om. Så enkelt är det.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida