måndag 25 maj 2009

2009-05-25

Två och ett halvt år
Idag fyller jag och UP två och ett halvt år - våra allra första. Nu är det bara evigheten kvar. Våra första år har definitivt inte alltid varit enkla - stormigt är bara förnamnet. Men trots allt som har hänt så känns det ändå att vi hör ihop. Skulle jag inte vara med UP så skulle jag inte vara med någon alls.

Vår långhelg fortsatte bättre än den började - efter gräl och utbrott i onsdags och torsdags så blev resten av helgen lättare och gladare. Fredagen blev en vilodag. Vi gjorde inte många knop utan tog det tvärlugnt hela dagen och det var först på kvällen som vi gjorde ett ryck och åkte iväg ut till Vaxholm. Vi tog en skön promenad där och jag njöt faktiskt av att vara där igen - lugnet, tystnaden, havet, allt det man inte får på så många andra ställen. Vi avslutade kvällen hemma med middag i soffan medan vi såg på Ratatouille, som var riktigt bra.

På lördagen kom vi upp tidigt och åkte in till stan. Vi hade en del ärenden att fixa och fick det mesta gjort, förutom att besöka resebyråerna som vi har planerat att göra. Nu är frågan med kattvakt åt Saga och Tuva fortfarande inte löst för sommaren och innan det är klart kan vi knappast boka någon resa heller, men vi måste ändå förbereda oss. Vi var inne på vaccinationskliniken och fick en lista på alla sprutor vi måste ta. Senast nästa vecka måste vi köra igång med det. Jag hittade dessutom ett par nya skor till bröllopet i juni så nu är det löst.

Det mest spännande för dagen var att vi gick in på NK för att titta på ringar. Jag vet redan precis vad jag vill ha så för mig var det lätt - jag behövde bara prova min tilltänkta kombination för att få bekräftat att det är den jag ska ha. Expediten berömde mig faktiskt för att jag var en av ytterst få kunder som kom in med ett färdigt förslag som dels faktiskt funkade perfekt och såg bra ut och dels inte heller var precis vad alla andra har också. För UP var det annorlunda - han provade mer förutsättningslöst och fastnde mest för en halvkupad ring i vitt guld. Men vi har inte beställt något ännu - jag är mest inne på att göra som förra gången och köpa stenar på auktion för att sedan låta Kaplans specialtillverka det jag ska ha. UP måste också fundera lite till innan han bestämmer sig.

Vi var hemma en kort sväng bara och åkte sedan ut till Täby och ASj för grillning. Hans syster JSj, TF, TM och LJ var där också. TF och TM är absolut mina favoriter bland UP's vänner. LJ har jag alltid haft lite mer svårt för av olika skäl. ASj är speciell men trevlig han med. Men det går inte att komma ifrån - dessa personer kombinerat blir hysteriskt. Det är dem jag kallar Lysekilsgänget och UP älskar dem men det gör inte jag. Vi har helt enkelt inte alls samma humor och det som i deras ögon är bara för lustigt och tokroligt kan för mig mest av allt bara bli jobbigt och påfrestande. Men kvällen blev bra ändå och UP var mycket nöjd vilket är huvudsaken.

Igår var vi på två visningar, två fyror på Lilla Essingen, som vanligt. Den första var bra planerad även om läget inte är optimalt. Den andra hade ett toppenläge men det var också det enda med bostaden som vi faktiskt gillade. Vi har inte bestämt om vi ska bjuda ännu och jag har fortfarande inte släppt tanken på Hornsberg, som förvisso inte har inflyttning förrän om ett år men som ändå klart är intressant.

Gårdagen var varm - vi satt och åt lunch i stekande sol på balkongen och tog även en runda i Altorp framåt kvällen. UP sprang och jag gick med stavarna vilket också är mycket bra träning. Helgen blev bara bättre och bättre och avslutningen har varit toppen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida