torsdag 14 maj 2009

2009-05-14

Dags att göra affärer
Igår fick jag byta plats på jobbet. Det blev ingen lång flytt, bara ett skrivbord bort i landskapet, men nu tittar jag åt ett annat håll och har lite nyare grannar ändå. Det ska nog bli bra. Jag åt lunch med UP och vi pratade om katterna igen. UP vill inte göra slut på grund av katterna, det är han säker på, och jag hoppas att han ska orka också. Jag har bett flera personer om råd och det svar jag oftast får är att det är betydligt enklare att omplacera sambon än en vuxen katt, som inte är en fin, dyr raskatt utan bara en alldeles, alldeles underbar bondkatt. Det vore något för RL att höra. Han tror att det ska bli lätt att omplacera men jag tror motsatsen, framför allt en katt som inte är rumsren. Det är inget alternativ för mig.

På träningen igår jobbade vi med kadens och RPM, varvtal per minut. Vi satte upp ett visst RPM och jobbade sedan med att öka motståndet och behålla samma varvtal, eller att öka kadensen med varvtalet bibehållet. Det var sjukt jobbigt och jag tänkte på Kilimanjaro - det är berget jag jobbar för nu, det är det som är mitt mål. Jag har hunnit läsa lite mer om Tanzania och kommit fram till att vi nog ska hålla oss främst i den norra delen av landet. Där ligger Kilimanjaro, Ngorongoro och Serengeti och där kan vi lätt tillbringa två och en halv vecka. Sedan kan vi flyga ner till kusten vid Zanzibar och avsluta semestern där. Södra Tanzania låter fantastiskt ur ett safariperspektiv, men det är betydligt mindre utbyggt med dåliga vägar och det betyder också att det tar längre tid att ta sig runt. Med vårt tighta schema tror jag ändå mer på de mer lättillgängliga norra delarna av landet.

Både jag och UP hade framgångar i vår möbelförsäljning igår. UP sålde sina gamla köksmöbler och jag sålde mitt soffbord - perfekt, pengar in till oss och färre saker att flytta runt och fundera på. Jätteskönt, helt enkelt.

Jag har fått ännu lite mer information om BC's möhippa och ju mer jag tänker på den desto mer störande är den. Det har gått till så att ett mail har skickats ut till alla tjejer med frågan om man kan vara med ett visst datum. Sedan hör man ingenting och så hör man ingenting och så hör man ingenting, förrän igår när det kom ett mail som talade om att så här blir upplägget och så här mycket kostar det. Ingen fråga om vad vi andra tycker, ingen diskussion, utan allt är bara plötsligt bokat och klart. Jag har bestämt mig för att inte vara med på strippdansen eftersom den verkligen inte är min grej, och när jag frågar vad priset blir utan strippdans så får jag till svar att det blir samma pris ändå, det är en klumpsumma som ska betalas oavsett om man är där eller inte. Maten till kvällen är förbeställd - några tapas, grillad kyckling och pastasallad. Drycken betalar man själv. Jag frågade tjejen som mailat om vegetariskt alternativ och fick till svar att jag kan ju äta pastasalladen, räcker inte det eller behöver jag ha något annat också..? Eh, ja för den summa jag betalar och med tanke på att jag dessutom tvingas betala för något jag inte ens deltar på så behöver jag faktiskt äta mer än pastasallad. Jag har inte varit med på många möhippor, men planeringen av den här känns som att den är under all kritik. Jag hoppas för BC's skull att hon ändå blir nöjd och glad med arrangemanget. Med tanke på att jag inte känner någon av de andra tjejerna som är med så känns det inte rätt att börja klaga på vare sig upplägget eller kostnaden, eftersom jag anar att det bara kommer att ge mig problem. Men oavsett så hade jag själv aldrig planerat en möhippa på det här sättet. Alla är vi olika.

Idag blir det mer jobb och mer träning. Sedan har vi en lugn kväll att se fram emot.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida