måndag 11 maj 2009

2009-05-11

Första grillfesten
I fredags tog jag ett snabbt beslut att jobba hemifrån. Det var skönt att få sitta i fred och jag fick en hel del gjort dessutom. Efter jobbet åkte jag ändå in till stan för att möta NM. Vi har inte setts på evigheter och det var som alltid roligt att träffa henne. Trots att vi inte har mycket kontakt eller träffas ofta så räknar jag ändå henne som en av mina närmare vänner, en av de äkta. Det var en trevlig kväll även om vi åkte hem tidigt.

På lördagen packade jag in katterna och alla deras prylar i bilen och åkte över till RL med dem. Det kändes konstigt och fel eftersom jag vet att hans sambo inte alls vill ha dit dem. Men RL verkade väldigt glad att se dem och när jag åkte hem igen kändes det bra. Fast nu efter bara ett par dagar har RL mailat och sagt att det inte alls funkar bra, Saga trivs inte alls utan kissar på golvet flera gånger varje natt i protest. Med Tuva funkar det bra men Saga verkar sakna mig något helt kopiöst. Jag inser redan nu att RL inom kort kommer att vilja lämna katterna tillbaka till mig och jag förstår honom samtidigt som det känns extremt tråkigt. Jag tror ju att Saga trivs med RL men däremot är hon så extremt fäst vid mig så någon annan är helt enkelt inte godkänd. Jag vet också att UP kommer att gå i taket över det här. Enligt honom skjuter RL över sina problem på oss och UP vill inte acceptera det. Själv vet jag inte vad jag kan göra. UP har pratat om omplacering på deltid men jag tror också att det är väldigt svårt med en katt som inte är rumsren om inte jag är där. Det finns nog ingen som vill ta emot henne då, hur underbar hon än är annars. Det är inte någon bra lösning för katterna heller. Jag känner mig fullständigt rådvill.

Under lördagen var jag helt energilös. Jag och UP hamnade i långa meningslösa diskussioner och fick ingenting gjort förrän på kvällen när vi åkte in till stan för att grilla hos PR. Hon hade besök från Frankrike och hade bjudit över några vänner på grillning på gården. Det blev en jättetrevlig kväll med många skratt, även om det blev kallt att sitta ute framåt kvällen. Men det var underbart avkopplande att umgås med PR och hennes vänner, som inte har någon som helst koppling till Kroatiengänget och alla dem jag helst håller mig ifrån numera. De accepterar mig som jag är och jag behöver inte spela några spel.

Under kvällen började jag få ont i halsen och på söndagen vaknade jag och kände mig dunderförkyld. Typiskt - jag vill ju verkligen kunna träna för fullt nu och framför allt behöver jag det med tanke på sommarens bergsvandring. Ju närmare det kommer ju större och mer skrämmande känns tanken, även om den samtidigt lockar mig något enormt. Klarar jag den utmaningen så klarar jag vad som helst.

Vi var på två visningar på söndagen men de var som vanligt - inget för oss. Den första, en fyra på Lilla Essingen, var förvisso väldigt fin och i perfekt skick, förstås. Men den låg instäng mellan husen utan någon direkt utsikt alls och för det höga priset hade vi nog velat ha lite mer än så. Den andra lägenheten var en trea bland Lilla Essingens äldre kvarter. Den var finare än väntat men låg lite väl nära motorvägen och hade knappt någon förvaring, så tyvärr tror jag ändå inte att den skulle fungera för oss.

Resten av söndagen ägnade vi åt att röja och städa hemma samt åt att prata semester. Det är hög tid att boka resan snart och att börja se över vaccinationer och annat som ska förberedas. Vi åkte iväg till Altorp en sväng där UP sprang två varv runt spåret och jag tog en rask promenad på ett varv. Det var säkert inte det bästa för min förkylning men ändå skönt att få röra mig och få upp lite flås. Jag ska börja gå med mina stavar där också för att få upp vandringsträningen lite mer. Det här ska vi bara fixa.

Hemma har jag bestämt mig för att börja rensa ut ännu mer. Vi har på tok för mycket prylar fortfarande och jag blir galen på det. Jag har bestämt mig för att skänka bort min vita fårskinnsfäll - tror jag i alla fall. Eventuellt skulle jag kunna tänka mig att behålla den som golvmatta i sovrummet när vi flyttar. Jag får se. Men för övrigt ska jag rensa ut lite vaser och skålar, som vi håller på att drunkna i, och jag tänker dessutom sälja mina båda vita fåtöljer. De är jättefina och sköna att sitta i, men vi har helt enkelt inte plats för dem. Då måste de ut. Jag har frågat RL om han vill ta dem men annars åker de ut på Blocket i stället. Det är små framsteg hela tiden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida