onsdag 6 maj 2009

2009-05-06

Det tar tid att få gamla vänner
Det är omöjligt att klä sig rätt den här tiden på året. Hela veckan som varit hittills har jag klätt mig för vårvärme, och följdaktligen också gått omkring och varit konstant frusen. I morse tänkte jag att jag banne mig inte ska gå runt och frysa en dag till så jag tog min röda kappa i stället - och idag är det varmt. Typiskt.

Igår var jag hemma hos TT efter jobbet. Vi har inte setts på alltför länge och nu har hon flyttat till ny lägenhet och bytt jobb så det var mycket att uppdatera oss om. TT har haft ett gigantiskt flyt när det gäller att hitta en bostad. Hon bor i en härlig trea på Karlbergsvägen med stora, härliga rum och fönster både åt gatan och åt innergården. Lägenheten är inte mer än 76 kvm stor, men takhöjden är säkert 3,70 meter och det gör att hela bostaden känns gigantisk. Det är jättebra att allt har ordnat sig för henne så väl till sist.

TT och jag har känt varandra sedan jag flyttade till Rotebro när jag var två år. Även om vi inte har haft mycket kontakt genom hela livet så är det ändå nästan lite som att träffa ett syskon när jag är med henne. Oavsett hur lång tid det går mellan gångerna så känner vi fortfarande varandra så väl. Det är underbart skönt och avslappnande att vara med en sådan person. Jag behöver inte vara någon jag inte är, jag behöver inte spela någon roll för att passa in, utan jag kan vara precis den jag är och ändå veta att hon kommer att acceptera mig no matter what. Det är riktiga vänner, det - en perfekt motvikt till hela den här fejkvärlden som jag har varit under de senaste åren. Jag berättade för TT att jag har friat till UP och hon är med andra ord den första som får veta det.

Idag fyllder UP's mamma AP 80 år. Det blir middag med familjen hos henne i kväll - mer vara artig, le och uppföra sig väl. Lyckligtvis har jag min härliga träning först, så kvällen lär bli bra ändå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida